Στη φυλακή Παραμένει Δημαρχος Φρέντι Μπελέρης


Στη φυλακή Παραμένει Δημαρχος   Φρέντι Μπελέρης

Να παραμείνει προφυλακισμένος ο νέος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντι Μπελέρης αποφάσισε πριν από λίγο η ειδική εισαγγελία των Τιράνων. Παρόμοια ήταν η απόφαση και για τον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση.

Η δίκη των δύο αντρών ξεκίνησε στις 14:00 ώρα Ελλάδας και τρεις ώρες αργότερα οι αλβανικές αρχές εξέδωσαν την απόφασή τους προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο αντιδράσεις με τους στενούς συνεργάτες του νέου δημάρχου Χειμάρρας να κάνουν ξεκάθαρα λόγο για πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την  συγκεκριμένη απόφαση.

Τόσο ο Φρέντι Μπελέρης όσο και ο Παντελής Κοκαβέσης θα περιμένουν τη δίκη τους που είναι σε λίγες ημέρες.

Κατηγορούνται για εξαγορά ψήφων λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές πριν από δύο εβδομάδες με τους  υποτιθέμενους μάρτυρες όμως ο ένας μετά τον άλλο να λένε δημόσια ότι ουδέποτε εξαγοράστηκαν από τον κ. Μπελέρη. Μία καθαρίστρια μάλιστα σε γυμνάσιο της περιοχής μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη Μπελέρη δήλωσε:

«Μου είπαν ότι υπάρχει λίστα με το όνομά σου ότι πήρες χρήματα από τον Φρέντι Μπελέρη για να πουλήσεις την ψήφο σου. Τον Φρέντι τον ήξερα μόνο κατά πρόσωπο, το είπα και στη μαρτυρία. Ως άτομο που ζει εδώ. Δεν ξέρω καθόλου τον Παντελή (Κοκαβέση). Μου έδειξαν και φωτογραφίες αν ξέρω τον Παντελή και αν είμαι σίγουρη ότι δεν τον ξέρω. Είμαι πολύ σίγουρη τους είπα. Για τον Φρέντι, με ρώτησαν αν μου πρόσφερε χρήματα. Ούτε ένα λεκ, τους είπα. Ούτε με ξέρει, ούτε με έχει πάρει κάποιος τηλέφωνο για μια δεκάρα. Εργάζομαι ως καθαρίστρια στο γυμνάσιο της Χειμάρρας. Δεν με ενδιαφέρει καν η πολιτική και δεν μου έχει πει και κανείς να ασχοληθώ. Κανείς δεν μου πρόσφερε ούτε μου έδωσε χρήματα».

Η σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη απασχολεί και τα αλβανικά MME.

Ο δικηγόρος Genc Gjokutaj είπε ότι η υποκλοπή του Μπελέρη και η κατηγορία για εξαγορά ψήφων μπορεί να είναι σκηνοθετημένη από την αστυνομία και ως εκ τούτου η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) είπε να συμπεριλάβει στην έρευνα και την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, αυτό που διακυβεύει περισσότερο την έρευνα είναι ότι το άτομο που φέρεται να παγίδευσε τον Μπελέρη, ως agent provocateur της αστυνομίας, είναι ο Α.Ρ., ένα άτομο που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για εξαπάτηση ανηλίκου.

«Αυτό είναι απαίσιο! Σύλληψη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης δύο μέρες πριν τις εκλογές, με έναν να έχει καταδικαστεί για εξαπάτηση. Σας δίνω την απόφαση του δικαστηρίου ότι έχει καταδικαστεί για αυτό», είπε ο δικηγόρος.

Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών 

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στην παράταση της κράτησης του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. «Η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.