Τέμπη: Οι συγγενείς των θυμάτων συγκλονίζουν και απαντούν στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Ανάπτυξης









Οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη είναι ζωντανοί-νεκροί…Παλεύουν κάθε μέρα να ζήσουν με την απώλεια του ανθρώπου τους…Ίσως το μόνο που μπορεί να τους βοηθήσει να σταθούν όρθιοι ,είναι η προσπάθεια τους να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Σε αυτή τους τη προσπάθεια δημιούργησαν έναν σύλλογο θανόντων του δυστυχήματος. Η ίδρυση του ανακοινώθηκε χθες στο δημαρχείο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Ο σύλλογος λέγεται «Τέμπη 2023» και η μητέρα μιας νεκρής κοπέλας εξήγησε τι ζουν όσοι έμειναν πίσω να θρηνούν. η Μαρια Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης μιλά:

«Απαιτούμε από τον ανακριτή να κάνει σωστά τη δουλειά του, ο Άρειος πάγος να αντικαταστήσει τον ανακριτή αν θεωρεί πως δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Εγώ η Μαρία, η μαμά της Μάρθης συμπορεύομαι με τον αγώνα του συλλόγου. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα για τον αγώνα μας. Και είμαστε έτοιμοι να τα βάλουμε με όλους όσους βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία. Και όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν το δυστύχημα. Αυτή είναι μια υπόσχεση ζωής», τόνισε.
Οι προτάσεις του Συλλόγου:
• Να σφραγιστεί ο σιδηρόδρομος όπως πρότεινε η ανεξάρτητη τριάδα πραγματογνωμόνων,
• να προφυλακιστούν και να κληθούν για ανάκριση οι υπεύθυνοι της ΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ και ΡΑΣ,
• να δεσμευθούν τα κόμματα για την ολοκλήρωση του υπερσύγχρονου σιδηροδρόμου και
• να δίνονται σε κάθε ταξίδι τα ονόματα των θυμάτων στους επιβάτες.
Παράλληλα στόχος του σωματείου είναι να αναχθεί το έγκλημα σε κακούργημα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.