Στέιτ Ντιπάρτμεντ για σύλληψη Μπελέρη: Καλούμε τις αρχές να επιβάλλουν τον νόμο δίκαια και ισότιμα





«Καλούμε τις (αλβανικές) αρχές να επιβάλλουν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς δίκαια και ισότιμα» διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, στην Αλβανία.

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσινγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των εκλογών, καλώντας όλες τις πλευρές να συμμορφωθούν με τους νόμους και τους κανόνες.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανάφερε: «Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τις αρχές και τα πολιτικά κόμματα να διασφαλίσουν ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το θεμελιώδες δημοκρατικό τους δικαίωμα για να εκφράσουν τη βούλησή τους μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών. Είναι σημαντικό για όλους να συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν τις εκλογές, καθώς και τους διεθνείς κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης αγοράς ή πώλησης ψήφων. Καλούμε τις αρχές να επιβάλλουν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς δίκαια και ισότιμα. Αξιωματούχοι της Πρεσβείας των ΗΠΑ συμμετέχουν σε άλλους διεθνείς θεσμούς για την παρακολούθηση των εκλογών σε ολόκληρη τη χώρα».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.