Έκθεση σοκ από τον ΙΟΒΕ...Η ετήσια έρευνα του, δείχνει την τεράστεια μείωση στο εισόδημα των νοικοκυριών!

Έκθεση-κόλαφος του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) αφήνει έκθετη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς χαρίζει μια ακόμη πανευρωπαϊκή αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα κατέγραψε τη δυσμενέστερη επίδοση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την ισχυρή μείωση στο εισόδημα των νοικοκυριών που φαίνεται να έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα επιχειρηματικότητας του ΙΟΒΕ για το 2021-2022 στο πλαίσιο του παγκόσμιου ερευνητικού προγράμματος Global Entrepreneurship Monitor (GEM) σχεδόν ο μισός πληθυσμός των Ελλήνων δηλώνει ότι είχε ισχυρή μείωση στο εισόδημά του για το προαναφερθέν διάστημα, ακόμα και αν εφαρμόστηκαν μέτρα στήριξης του εισοδήματος.

Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι με βάση το ΙΟΒΕ, το 71,1% των επιχειρηματιών αρχικών σταδίων δεν βλέπει νέες ευκαιρίες λόγω της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, κόντρα στο κυβερνητικό αφήγημα περί ενίσχυσης των επιχειρήσεων, ο βασικός δείκτης του GEM, επιχειρηματικότητα αρχικών σταδίων, υποχώρησε για το 2021 στο 5,5% του πληθυσμού ηλικίας 18-64 ετών (περίπου 359.000 άτομα) από 8,6% το 2020, σε μία από τις χαμηλότερες επιδόσεις από το 2003.

Ο παρακάτω σύνδεσμος για την έρευνα!!Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.