Προκλητικός και πάλι ο Ακάρ:Δήλωσε εμφατικά ότι πρέπει να μοιραστεί-συνεκμεταλλευτεί ο πλούτος του Αιγαίου!





Τη δική του απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Φόρουμ των Δελφών έδωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, επαναφέροντας την προκλητική θέση περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.

Ο κ. Ακάρ ρωτήθηκε για πολλά θέματα, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επέκταση του μορατόριουμ - από Μάιο ως Οκτώβριο -, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα για αμφιταλαντεύσεις, επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός και τόνισε ότι θα προστατευτούν τα δικαιώματα «της Τουρκίας και των Κυπρίων αδερφών μας» στην Κύπρο.

«Τώρα βέβαια οι εκλογές έχουν σίγουρα επιρροή. Ωστόσο, συνεχίζουμε τις συνομιλίες μας με τον Υπουργό Άμυνας της αξιότιμης ομολόγου μας Ελλάδας. Εκεί έγινε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα, φυσικά είναι πηγή θλίψης για εμάς. Εκφράσαμε τα συλλυπητήριά μας στους ομολόγους μας. Είχαμε εδώ έναν σεισμό μεγάλης κλίμακας και μας έδειξαν την απαραίτητη ευγένεια συλλυπούμενοι. Σαν συνέχεια, ήρθαν στο Χατάι. Βρεθήκαμε εκεί, μιλήσαμε, ανταλλάξαμε πληροφορίες.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε και άλλα μεταξύ μας θέματα. Επιθυμία μας, όπως λέγαμε πάντα, είναι ο πλούτος του Αιγαίου να αποτελέσει πόρο και για τις δύο πλευρές. Οι κάτοικοι εκατέρωθεν να επωφελούνται από τον πλούτο του Αιγαίου με δίκαιο τρόπο.

Να συνεχίσουμε επίσης τη συνεργασία μας σε πολλούς άλλους τομείς, ιδιαίτερα στον τουρισμό. Έχουμε ένα moratorium που εφαρμόστηκε το 1988. Αυτό σημαίνει: Μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου, ας μην προβαίνουμε σε ασκήσεις ή στρατιωτικές δραστηριότητες, ας μην επηρεάζουμε αρνητικά τον τουρισμό.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.