Μπλόκο της ΕΕ στην εισαγωγή κινέζικων σκόρδων,Οι έλεγχοι γίνονται εντατικότεροι

Περισσότερους ελέγχους για να αποτραπεί η παράνομη είσοδος του κινεζικού σκόρδου στην ΕΕ ζητούν οι ευρωπαίοι παραγωγοί.

Ειδικότερα, η Ομάδα Επαφής για το σκόρδο που αποτελείται από παραγωγούς και εμπόρους από την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία ζήτησε από τις Βρυξέλλες «να ενισχύσουν τους τελωνειακούς ελέγχους για να αποτρέψουν τη δόλια είσοδο κινέζικου σκόρδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως στα βελγικά σύνορα».

Αυτό το αίτημα υποβλήθηκε σε μια συνάντηση που η ομάδα πραγματοποίησε αυτήν την εβδομάδα στην πόλη Peñafiel, όπου οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έκθεσης του Εθνικού Πίνακα Σκόρδου σχετικά με τις εικαζόμενες παρατυπίες στις εισαγωγές αυτού του προϊόντος. Γι’ αυτό, εκτός από την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων, ζήτησαν να μελετηθεί η δυνατότητα δημιουργίας συγκεκριμένου κώδικα Taric για το κατεψυγμένο σκόρδο.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ανησυχητική για τους Ισπανούς παραγωγούς που όχι μόνο πρέπει να ανταγωνιστούν το κινέζικο σκόρδο αλλά εκτιμάται ότι σημείωσαν πτώση 17% στις καλλιεργούμενες εκτάσεις την τρέχουσα παραγωγική σεζόν, σύμφωνα με στοιχεία της Agroseguro. Στην Ανδαλουσία η περιοχή μειώθηκε κατά 42% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η συγκομιδή φέτος θα είναι σημαντικά χαμηλότερη από την περσινή, η οποία ήταν ήδη χαμηλή, λόγω της μείωσης της έκτασης φύτευσης, της ξηρασίας και των φυτοϋγειονομικών προβλημάτων που επηρέασαν τις καλλιέργειες.

ΣΣ :ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΟΡΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΕΒΡΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΟΓΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΡΟΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΚΟΡΔΩΝ ΚΑΤΩΤΕΡΑΣ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ...ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ!!






Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.