Κινητοποίηση στο ΑΧΕΠΑ ενάντια στο μπαράζ μετακινήσεων γιατρών - Νοσοκομεία υπό διάλυση και γιατροί περιφερόμενοι!





Κινητοποίηση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 12 Μάη η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), καταγγέλλοντας «το μπαράζ μετακινήσεων γιατρών, που συνεχίζεται, από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των τεράστιων κενών που υπάρχουν στα νοσοκομεία της περιφέρειας». 

Στην συνάντηση που ακολούθησε με την διοίκηση του νοσοκομείου δεν υπήρξε καμία δέσμευση για επίλυση του ζητήματος δηλώνοντας απλά ότι… κατανοούν το πρόβλημα.

Και με τη σημερινή τους κινητοποίηση οι γιατροί της Θεσσαλονίκης κατήγγειλαν «το μπαράζ μετακινήσεων γιατρών, που συνεχίζεται, από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των τεράστιων κενών που υπάρχουν στα νοσοκομεία της περιφέρειας».

Συνεχίζουν τις δράσεις τους με νέα κινητοποίηση την  ερχόμενη Τετάρτη 17 Μάη, στις 8.30 π.μ, στην πύλη του «Ιπποκράτειου» όπου θα παραχωρήσουν και συνέντευξη Τύπου με θέμα τις μετακινήσεις.

Μιλώντας στην κινητοποίηση ο Χρήστος Καραχρήστος, πρόεδρος της ΕΝΙΘ, αναφερόμενος στις μετακινήσεις γιατρών σημείωσε ότι, «δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε περιφερόμενος θίασος». Δεν πρέπει να το αφήσουμε αυτό, θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, υπογράμμισε.  

Όπως σημειώνει η ΕΝΙΘ «Οι μετακινήσεις αυτές λαμβάνουν πια καθεστώς “μονιμότητας”, καθιστώντας έωλο το επιχείρημα της κάλυψης έκτακτων αναγκών που επικαλούνται οι διοικήσεις, ενώ γίνονται όλο δυσμενέστερες και πιο επιβαρυντικές για τους μετακινούμενους συναδέλφους.Τελευταίο παράδειγμα η απόφαση μετακίνησης γιατρών των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη της παθολογικής του νοσοκομείου Δράμας, που απειλείται με λουκέτο λόγω ελλείψεων. Μετακινήσεις που λαμβάνουν νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα αφορά μετακίνηση 4 παθολόγων από το ΑΧΕΠΑ για δύο συνεχόμενες εβδομάδες έκαστος, δείχνοντας πως οι ιθύνοντες αδιαφορούν παντελώς για τις οικογενειακές, προσωπικές και λοιπές υποχρεώσεις των συναδέλφων!!! Επίσης, αφορά μετακίνηση εντατικολόγων από τη ΜΕΘ του “Ιπποκράτειου”, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν εφημερίες παθολόγων (!!!) στην παθολογική κλινική της Δράμας, εντατικολόγοι που έχουν χρόνια να ασκήσουν παθολογία, καλούνται να φρεσκάρουν τις παλιές τους γνώσεις “στου κασίδη το κεφάλι”, τους ασθενείς της παθολογικής κλινικής της Δράμας! Φυσικά, η εξαναγκαστική μετακίνηση εξειδικευμένου προσωπικού από τη μεγαλύτερη ΜΕΘ και του μόνου μεταμοσχευτικού κέντρου της Β. Ελλάδος δημιουργεί, συν τοις άλλοις, πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος».

imerodromos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.