Επίθεση από διαδηλωτές δέχθηκε ο ανιψιός της Μπριζίτ Μακρόν.Έντονη αντίδραση της συζύγου του Γάλλου προέδρου,.Αντιδράσεις από όλα τα κόμματα!






 "Δειλοί" και "βλάκες". Αυτή είναι η αντίδραση της Μπριζίτ Μακρόν για τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη ο ανιψιός της από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Το περιστατικό, που έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις στη Γαλλία και καταδικάζεται από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού φάσματος, συνέβη στην πόλη Αμιέν, στα βόρεια της χώρας. Είναι η πόλη καταγωγής του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, και βέβαια και της συζύγου του, Μπριζίτ.

Η οικογένεια της Μπριζίτ Μακρόν είναι εδώ και έξι γενιές σοκολατοποϊοί. Από το 1872 λειτουργεί στην πόλη η φημισμένη σοκολατοποϊα Jean Trogneux και το ομώνυμο ζαχαροπλαστείο.

Αγριος ξυλοδαρμός στον ανιψιό της Μπριζίτ Μακρόν από διαδηλωτές - Η οργισμένη αντίδραση της πρώτης κυρίας της Γαλλίας

Εδώ και λίγο καιρό, τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης έχει αναλάβει ο ανιψιός της Μπριζίτ Μακρόν, Ζαν-Μπατίστ Τρονιέ.

Ο νεαρός Τρονιέ, που είναι 30 ετών, δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Δευτέρας από ομάδα διαδηλωτών που του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με μανία. Περίπου σαράντα άτομα βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης που έδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στον τηλεοπτικό σταθμό TF1.

Γαλλία Αμιέν ανιψιός Μπριζίτ
Το θύμα της επίθεσης, Ζαν-Μπατίστ Τρονιέ.

Ορισμένοι από αυτούς αναγνώρισαν τον Ζαν-Μπατίστ και του επιτέθηκαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος και χτυπώντας τον στο κεφάλι μπροστά από την οικογενειακή επιχείρηση. Η Αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα, έξι άνδρες και δύο γυναίκες.

Ο Ζαν-Μπατίστ Τρονιέ είναι μικρανιψιός της, δηλαδή γιος του ανιψιού της Μπριζίτ Μακρόν η οποία χαρακτήρισε τους δράστες "δειλούς" και πρόσθεσε: "Έχω καταγγείλει σε πολλές περιπτώσεις τη βία που μπορεί να οδηγήσει μόνο σε χειρότερες εξελίξεις" τόνισε η σύζυγος του Γάλλου προέδρου.

Ο πατέρας του θύματος, Ζαν-Αλεξάντρ Τρονιέ, δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαδηλωτές επιτίθενται και προκαλούν καταστροφές στο κατάστημά τους, αλλά αυτή τη φορά προχώρησαν στον ξυλοδαρμό του γιου του που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. "Εισπράτουμε βία" τόνισε χαρακτηριστικά.
"Στο πλευρό της οικογένειάς μου"

"Είμαι στο πλευρό της οικογένειάς μου και σε συνεχή επαφή μαζί τους από τις 23:00 χθες το βράδυ. Μιλώ με τον Ζαν-Μπατίστ και τον Ζαν-Αλεξάντρ, τον πατέρα του", δήλωσε η Μπριζίτ Μακρόν.

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας κατήγγειλε "τη δειλία, τη βλακεία και τη βία" των ανθρώπων που ξυλοκόπησαν τον 30χρονο ανιψιό της στο κέντρο της πόλης Αμιέν.

Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν

Η δήλωσή της διανεμήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.
Χρειάζεται "Αυστηρή αντιμετώπιση από τη δικαιοσύνη" λέει η Λε Πεν

Η ηγέτις της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν, τοποθετήθηκε για το γεγονός. "Η βία εξαπλώνεται όλο και περισσότερο και η επίθεση σε βάρος του ανιψιού της Μπριζίτ Μακρόν θα πρέπει να τύχει πολύ αυστηρής αντιμετώπισης από τη δικαιοσύνη. Θα καταδικάζω πάντα αυτή τη βία". 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.