Οι τουρκικές αρχές αρνούνται την παρουσία Δανού βουλευτή ως παρατηρητή του ΟΑΣΕ στις τουρκικές εκλογές!!





Ένας Δανός βουλευτής, που επρόκειτο να πάει στην Τουρκία για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου ως παρατηρητής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, έκανε γνωστό σήμερα ότι η Άγκυρα αρνήθηκε την παρουσία του επειδή στο παρελθόν είχε επισκεφθεί τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον αραβοκουρδικό συνασπισμό του οποίου η μεγαλύτερη συνιστώσα είναι οι Κούρδοι της Συρίας.

Ο Σόρεν Σόντεργκααρντ, μέλος της σοσιαλιστικής Κοκκινο-Πράσινης Συμμαχίας, είπε στη δημόσια τηλεόραση TV2 της Δανίας, ότι η Τουρκία τον κατηγορεί για “προώθηση τρομοκρατικής οργάνωσης”.

“Είναι απολύτως ακριβές ότι επισκέφθηκα εκείνους που πολέμησαν το Ισλαμικό Κράτος, τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις”, είπε, προσθέτοντας ότι αισθάνεται “υπερήφανος” για αυτό.

Οι SDF ήταν η αιχμή του δόρατος στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ.

Ο Σόντεργκααρντ είπε ότι ο ΟΑΣΕ υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία στην Άγκυρα. “Μια χώρα δεν μπορεί να επιλέγει τους βουλευτές που θα αναλάβουν ρόλο παρατηρητή. Αυτό ρίχνει σκιά στις τουρκικές εκλογές, δείχνουν ήδη ότι θέλουν να τις ελέγξουν”, υποστήριξε.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.