Μετά από την Ελευσίνα και στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά καταρρέει το αφήγημα επιτυχίας-σωτηρίας της κυβέρνησης


Εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας χθες κατήγγειλαν ότι παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα είναι απλήρωτα! Σήμερα έρχονται αποκαλύψεις και για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Τα Τμήματα Άμυνας, Εργατικής Πολιτικής, Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

 Αμοιβές πείνας και στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Αυτή είναι η ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Την μια μέρα ο Προκοπίου μιλά για αμοιβές ενός πιάτου φαγητού παρουσία του Σαμαρά και των υπουργών της κυβέρνησης, Μηταράκη και Βαρβιτσιώτη

και την επόμενη

το Πολεμικό Ναυτικό στοχοποιεί  την συνδικαλιστική δράση με βάση τα θέλω του Προκοπίου

Πίσω από την βιτρίνα και τις επικοινωνιακές φιέστες του αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας περί ανάπτυξης στα ναυπηγεία, κρύβεται η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

το ναυπηγείο Σκαραμαγκά ξεπουλήθηκε για μόλις 25 εκατομμύρια ευρώ.
το σύνολο των εργαζομένων μέσα από την διαδικασία των ομαδικών απολύσεων βρέθηκε να χάνει την μόνιμη και σταθερή εργασία του.
μέσα από απροκάλυπτα εκβιαστικά διλήμματα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οδήγησε τους εργαζόμενους να χάσουν πάνω από το 50 % των χρημάτων που τους οφείλονταν.
Σήμερα οι εργαζόμενοι απασχολούνται από το Πολεμικό Ναυτικό στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου για την συνέχιση της συντήρησης των πλοίων του στόλου.  Εργάζονται με δίμηνες συμβάσεις και αμείβονται μόλις με το 65% των προηγούμενων μισθών τους.

Οι εγκαταστάσεις του ναυπηγείου μέχρι το ξεπούλημά ήταν παραχωρημένες στο πολεμικό ναυτικό.  Σε αυτό είχε συναινέσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, τους αν και βρισκόταν σε δικαστική διένεξη με το δημόσιο.  Σήμερα ο νέος ιδιοκτήτης τις νοικιάζει. Το ύψος του τιμήματος αποκρύπτεται επιμελώς από την κυβέρνηση. Είναι αλήθεια, αυτό που έχει γραφτεί χωρίς να διαψευστεί, ότι αν αυτό αναχθεί σε ετήσια βάση, αποφέρει πάνω από το 60% των 25 εκ που έδωσε για να αποκτήσει το ναυπηγείο;

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον  μπροστά στην νέα πραγματικότητα που τους ετοίμαζε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας .

Ο Προκοπίου δεν κρύβει τις προθέσεις του.  Αναφέρεται σε αμοιβές που θα αντιστοιχούν σε ένα πιάτο φαΐ.
Οι μισοί από τους εργαζόμενους βρίσκονται αντιμέτωποι με την απαγόρευση εισόδου τους στο χώρο του ναυπηγείου, έχοντας μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες του ναυτικού πέρα από τα όσα αρχικά είχαν συμφωνηθεί.
Όσοι παραμένουν στο χώρο βρίσκονται αντιμέτωποι με την απροκάλυπτη εντατικοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας σε βαθμό που να απειλείται ακόμα και η ασφάλειά τους. Πρόσφατα στελέχη του Πολεμικού ναυτικού υποχρέωσαν εργαζόμενους να δουλέψουν σε πλοίο αν και επικρατούσε γενικό μπλακ άουτ στους χώρους του ναυπηγείου. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του σωματείου εργαζομένων.
Τα στελέχη του πολεμικού ναυτικού με βάση τα θέλω ανθρώπων του Προκοπίου που βρίσκονται στους χώρους στοχοποιούν τις παρεμβάσεις του σωματείου με τελευταία αυτή της προσφυγής στην επιθεώρηση Εργασίας και αμφισβητούν την οντότητά του.

Αρχικά απαγορεύτηκε η είσοδος εκλεγμένων μελών της επιτροπής υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.
Την προηγούμενη Παρασκευή, μια μόλις μέρα μετά την αποκαλυπτική για του σχεδιασμούς του ομιλία του Προκόπιου, το πολεμικό ναυτικό, με βάση εντολές από στέλεχος του νέου ιδιοκτήτη όπως διατυπώθηκε, να απαγορεύσει την είσοδο εκλεγμένου μέλους του διοικητικού Συμβούλιου του σωματείου εργαζομένων στους χώρους του ναυπηγείου.
Πρόσφατη επιστολή του αρμόδιου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού αμφισβητούσε την οντότητα ολόκληρου του σωματείου εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Τέτοιες πρακτικές είναι καταδικαστέες και δεν γίνονται ανεκτές πόσο μάλλον όταν αυτές υλοποιούνται από στελέχη του πολεμικού ναυτικού.  Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, το Υπ. Άμυνας, γνωρίζουν τις παραπάνω ενέργειες και συμφωνούν;

Σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου Σκαραμαγκά δεν είναι μόνοι τους.

Απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα που τους επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το αίτημα για δικαιοσύνη παντού είναι το πλέον επίκαιρο

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει: Πόσο είναι το μίσθωμα που πληρώνει κάθε μήνα στον Προκοπίου και τι όρους έχει αποδεχτεί;

Δυστυχώς για το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας, το μόνο που διασφάλισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι τα συμφέροντα του νέου ιδιοκτήτη και μόνο.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους η τροπολογία που έχει κατατεθεί από τον προηγούμενο Ιανουάριο από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι όλο και περισσότερο επίκαιρη.

Η τεράστια τεχνογνωσία που κατέχουν οι εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά, είναι εθνικό κεφάλαιο, και ως τέτοιο είναι υποχρέωση της χώρας να το διατηρήσει και να το αξιοποιήσει για τις ανάγκες της άμυνάς της και όχι μόνο.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.