Ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τάχθηκε ο καθηγητής του Χάρβαρντ Όθωνας Ηλιόπουλος 


 Αρνητικός εμφανίστηκε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος και για την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στις 21 Μαΐου 2023. Σε μία συνέντευξη του, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 του συντάγματος.

«Ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα θέλουμε; ναί ή όχι;» ρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, και απάντησε «όχι εγώ».
Τι ανέφερε για την πανεπιστημιακή αστυνομία

«Άρα να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16;» ερωτήθηκε ξανά ο Όθωνας Ηλιόπουλος και επέμεινε «όχι, κατά την άποψή μου». Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καθηγητής του Χάρβαρντ, το οποίο είναι ιδιωτικό.

Το ίδιο αρνητικός εμφανίστηκε ο κ. Ηλιόπουλος και για την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας μολονότι αποδέχθηκε ότι στο Χάρβαρντ υπάρχει αστυνομία. Σύμφωνα με τον ίδιο στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ γίνονται διαδηλώσεις «στις οποίες πρωτοστατεί ο πρύτανης» αλλά «δεν πέφτουν μολότοφ».
Δείτε το βίντεο
Ποιος είναι ο Όθωνας Ηλιόπουλος

Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως, εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στο University of Wisconsin Medical School και στην Ογκολογία στο Dana-Farber Cancer Institute and Harvard Medical School. Κατέχει τις ειδικότητες Παθολογίας και Ιατρικής Ογκολογίας.

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής και Κλινικός Ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center. Ο Δρ. Ηλιόπουλος είναι γιατρός ερευνητής και το επιστημονικό ενδιαφέρον του Εργαστηρίου του εντοπίζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

Είναι μέλος επιτροπών στρατηγικού σχεδιασμού στο Dana-Farber/Harvard Cancer Center και έχει μακρόχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό, μελέτη και εκτέλεση στρατηγικών στην Ιατρική εκπαίδευση και βασική βιοιατρική έρευνα. 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.