Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Νέα Ζηλανδία έχει αποτέλεσμα έως τώρα 6 νεκρούς..



 


 Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας έκανε λόγο για «απόλυτη τραγωδία», αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας Ουέλιγκτον και είχε ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Ουέλιγκτον σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Κρις Χίπκινς (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).
Θα γίνει βαρύτερος ο απολογισμός

Για «απόλυτη τραγωδία» έκανε λόγο ο κ. Χίπκινς, εκφράζοντας ανησυχία πως ο απολογισμός των θυμάτων θα γίνει ακόμη βαρύτερος.

    #Wellington fire at Newtown’s Loafers Lodge: Multiple people dead after large fire breaks out
    At least six people are dead and up to 30 people are believed unaccounted for after a blaze broke out at a four-storey hostel building in central Wellington overnight pic.twitter.com/dRHHfpHL2K

    — sync (@syncmedia24) May 15, 2023

Η πυροσβεστική έκανε λόγο για 52 διασωθέντες, ορισμένοι από τους οποίους είχαν καταφύγει στην οροφή του ξενοδοχείου.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε ακόμη τι απέγιναν, αλλά ο αριθμός τους, όπως και ο αριθμός των θανάτων, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή», ανέφερε η πυροσβεστική της χώρας της Ωκεανίας.

    Mayor emotional at ‘shock’ of Wellington hostel fire tragedyhttps://t.co/v8cWr4bjjg pic.twitter.com/HbYjeiloJ3

    — 1News (@1NewsNZ) May 15, 2023

Ο κ. Χίπκινς τόνισε σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού της χώρας πως η αστυνομία τον προειδοποίησε πως ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να ξεπεράσει τους δέκα νεκρούς.

    #BREAKING: Multiple people have been killed after a fire ripped through a hostel in Wellington, New Zealand.#9Today | WATCH LIVE 5.30am pic.twitter.com/eyZSqAwLdU

    — The Today Show (@TheTodayShow) May 15, 2023

Η αστυνομία σημείωσε πως δεν θα δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες προτού το πολυώροφο ξενοδοχείο 92 δωματίων να είναι ασφαλές, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει κίνδυνος η οροφή του να καταρρεύσει.
«Τραγικό γεγονός»

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον υψηλότερο όροφο του ξενοδοχείου, του Loafer Lodge, στη συνοικία Νιουτάουν της Ουέλιγκτον, μετά τα μεσάνυχτα [τοπική ώρα]. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο.

    sunriseon7: 🚨 BREAKING NEWS 🚨
    There are heartbreaking scenes in New Zealand with up to 10 people dead and 11 still missing after a blaze ripped through a hostel in Wellington overnight. Fire crews have revealed the roof which contains asbestos is in … pic.twitter.com/FLpjqyL25X

    — I’m All News (@ImAllNews) May 15, 2023

Αξιωματικός της πυροσβεστικής, ο Νικ Πάιατ, έκανε λόγο για «τραγικό γεγονός» και εξέφρασε «εγκάρδια συλλυπητήρια» στους συγγενείς των θυμάτων, μιλώντας για «πυρκαγιά που εκδηλώνεται μια φορά τη δεκαετία», τον «χειρότερο εφιάλτη για εμάς».

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.