Επαφές μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου για εποχιακή απασχόληση 5 χιλιάδων ως εργατών γης

Η Γεν.Γραμματία του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εργατικού Δυναμικού παρακολούθησε συνεδρίαση της μεικτής αιγυπτιοελληνικής επιτροπής που ασχολείται με την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Αιγύπτου και της Ελλάδας, σχετικά με την απασχόληση εποχικών εργαζομένων στον αγροτικό τομέα.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας
Το υπουργείο αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ότι τα πρακτικά της συνάντησης υπέγραψαν η Amal Abdel Mawgoud, επικεφαλής του Κεντρικού Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Υπουργείου Εργατικού Δυναμικού, και ο Πάτροκλος Γεωργιάδης, Γενικός Γραμματέας Μετανάστευσης και Πολιτικής Ασύλου στην Ελλάδα.

Συμφωνήθηκε ότι η ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο θα παράσχει στο Υπουργείο Εργατικού Δυναμικού, καθώς και στο Υπουργείο Εξωτερικών τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς για εποχική αγροτική εργασία. Αφού λάβει τα αιτήματα από Έλληνες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, η Αίγυπτος θα παραλάβει τους υποψηφίους, θα ολοκληρώσει τη διαδικασία επιλογής τους το συντομότερο δυνατό και θα παράσχει στην ελληνική πλευρά τους τελικούς καταλόγους των επιλεγμένων υποψηφίων και θα δώσει συνέχεια στην παραλαβή της εργασίας τους, υπό τον όρο ότι η αιγυπτιακή πλευρά θα ανακοινώσει τις θέσεις εργασίας που αναφέρονται σε αυτά τα αιτήματα.

Ο αριθμός που απαιτείται στην πρώτη φάση της αγροτικής εργασίας ανέρχεται σε 5.000 Αιγύπτιους, εργαζόμενους, σύμφωνα με τη συμφωνία, με έμφαση στο γεγονός ότι οι λίστες των υποψηφίων από την αιγυπτιακή πλευρά θα περιλαμβάνουν περισσότερους από τους απαιτούμενους εργαζόμενους προκειμένου να έχουν περισσότερες επιλογές οι Έλληνες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων από τις λίστες που υποβλήθηκαν από την αιγυπτιακή πλευρά .

Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά φιλοδοξεί να ενισχύσει τη συνεργασία με την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου για την κάλυψη των αναγκών του ελληνικού αγροτικού τομέα για εποχική εργασία ώστε να συμπληρωθεί το πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς. Η ελληνική αντιπροσωπεία διευκρίνισε ότι η Ελλάδα σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών εργαζομένων σύμφωνα με τα διεθνή τα πρότυπα εργασίας και ο νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αριθ.36/2014 .

ΠΗΓΗ ΕΡΤ
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.