ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ:Σοβαρό πλήγμα της δημοκρατίας....Σκιές στις εκλογές για πρώτη φορά στα 49 χρόνια της Μεταπολίτευσης





 


Για σοβαρό πλήγμα της δημοκρατίας κάνει λόγο ο Καθηγητής Δικαίου

Με μια ανάρτηση-«καταπέλτη» ο καθηγητής Δικαίου Ξενοφών Κοντιάδης κάνει λόγο για σκιές ως προς την τήρηση του Συντάγματος κατά τη διεξαγωγή των εκλογών, για πρώτη φορά στα 49 χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σημειώνει ότι θεωρεί δεδομένο τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό το «μπλόκο» θα του δώσει φτερά και «πιθανόν θα βρει άλλο σχήμα ώστε να εκπροσωπηθεί στη Βουλή μετά τις εκλογές της 2ας Ιουλίου».

Για τον αποκλεισμό του κόμματος Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου, ο οποίος «δεν είναι πειστικά αιτιολογημένος», ο κ. Κοντιάδης σημειώνει πως «διαμορφώνεται σταδιακά στην κοινή γνώμη η αντίληψη ότι η Κυβέρνηση μεθοδεύει την “εκκαθάριση” των κομμάτων στα δεξιά της προκαλώντας υπόνοιες δικαιοκρατικών ολισθημάτων».

Αναλυτικά η ανάρτησή του καθηγητή:

«Θεωρώ βέβαιο ότι απόψε το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποκλείσει το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές. Παρά τις αστοχίες, την προχειρότητα και τις κυβερνητικές παλινωδίες οι σχετικές τροπολογίες δεν είναι κατά τη γνώμη μου αντισυνταγματικές. Όμως ο εκλογικός αποκλεισμός θα δώσει φτερά στο κόμμα Κασιδιάρη, που πιθανόν θα βρει άλλο σχήμα ώστε να εκπροσωπηθεί στη Βουλή μετά τις εκλογές της 2ας Ιουλίου.

Επίσης θα ανοίξει μία μεγάλη, ευρωπαϊκή συζήτηση με αφορμή την αναμενόμενη προσφυγή του στο ΕυρΔΔΑ, με λιγότερο προβλέψιμη έκβαση σε σύγκριση με τις προσφυγές στην ελληνική δικαιοσύνη (Άρειο Πάγο και στη συνέχεια Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο).

Το κρισιμότερο είναι ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη και τον αποκλεισμό του κόμματος Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου, που δεν είναι πειστικά αιτιολογημένος, ότι διαμορφώνεται σταδιακά στην κοινή γνώμη η αντίληψη ότι η Κυβέρνηση μεθοδεύει την “εκκαθάριση” των κομμάτων στα δεξιά της προκαλώντας υπόνοιες δικαιοκρατικών ολισθημάτων. Η τροπολογία της τελευταίας στιγμής για τη σύνθεση του Α1 Τμήματος και η “υπόθεση Τζανερίκου” συνέτειναν στη διαμόρφωση αυτής της αντίληψης.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σήμερα αν ο αποκλεισμός των κομμάτων αυτών θα βοηθήσει το κυβερνών κόμμα να κερδίσει τις ερχόμενες εκλογές ή να πάρει αυτοδυναμία στις επόμενες, όμως βέβαιο είναι ότι για πρώτη φορά στα 49 χρόνια της Μεταπολίτευσης δημιουργούνται σκιές ως προς την τήρηση του Συντάγματος κατά τη διεξαγωγή των εκλογών. Αυτό αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα για το δημοκρατικό κεκτημένο της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας, που είχε διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού σε εποχές πολύ μεγαλύτερης πολιτικής πόλωσης και κοινωνικής έντασης».

newsbreak.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.