Αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την ΕΚΤ!



 


Κατά 25 μονάδες βάσης αύξησε τα επιτόκιά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT), έπειτα από τη σημερινή της συνεδρίαση.

Η μικρή αύξηση των επιτοκίων ουσιαστικά είχε προεξοφληθεί, καθώς ο δομικός πληθωρισμός υποχωρεί και τα στοιχεία της ΕΚΤ δείχνουν πολύ πιο «σφιχτές» χρηματοοικονομικές συνθήκες στην Ευρωζώνη.

Πάντως, αναμένεται ακόμα μία μικρή αύξηση των επιτοκίων και τον Ιούνιο, που και αυτή θα είναι της τάξης των 25 μονάδων βάσης.

Πλέον, το βασικό επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων διαμορφώνεται στο 3,25% και το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 3,75%. Στην περασμένη συνεδρίαση του Μαρτίου, η ΕΚΤ είχε αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη (3/5), η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προχώρησε, όπως αναμενόταν, σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.