Η ακρίβεια εχει εκτοξευθεί στα ύψη , πάνω από 200 προϊόντα είναι που έχουν αυξηθεί οι τιμές τους!!

 Η ακρίβεια εχει εκτοξευθεί στα ύψη , πάνω από 200 προϊόντα είναι που έχουν αυξηθεί οι τιμές τους!!
Το ράλι της ακρίβειας συνεχίζεται, ροκανίζοντας ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό, με τον μισθό να τελειώνει πολύ πριν το τέλος του μήνα. Σημαντική «γροθιά» στο οικογενειακό εισόδημα προκαλεί... το σούπερ μάρκετ, το οποίο ακριβαίνει μήνα με τον μήνα από το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης.

Και το ράλι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα Μάιο - Ιούνιο, καθώς νέες ανατιμήσεις θα δουν τουλάχιστον 200 προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Συνολικά, από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το τέλος Ιουνίου, εκτιμάται ότι θα έχουν αυξηθεί οι τιμές σε τουλάχιστον 1.500 βασικά αγαθά.

Οι νέες ανατιμήσεις, σύμφωνα με τη Real, αφορούν τόσο σε επώνυμα προϊόντα όσο και σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, σε μερικά από τα οποία φτάνουν ακόμη και το 30%. Έτσι, και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, που αποτελούν μια «διέξοδο» των καταναλωτών έναντι της ακρίβειας, έχουν αρχίσει εδώ και αρκετούς μήνες και αυξάνονται σημαντικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι ανατιμήσεις μέχρι τον Ιούνιο θα αφορούν 25 κατηγορίες προϊόντων.

Συγκεκριμένα θα ακριβύνουν τα εξής προϊόντα:

    Τόνος ιδιωτικής ετικέτας έως 30%,
    σαλάτες ιδιωτικής ετικέτας έως 30%,
    βιολογικά προϊόντα έως 19% (από μια εταιρεία),
    καθαριστικά για το σπίτι έως 16%,
    σνακ έως 15%,
    μαρμελάδες 15%,
    στοματικό διάλυμα έως 15%,
    μαλακτικό για ρούχα έως 14%,
    σαμπουάν από 2% έως 14%,
    ανθρακούχο νερό έως 12%,
    σοκολατάκια από 4% έως 11%, κρέατα από 4% έως 11%,
    αναψυκτικά έως 10%,
    κουάκερ 10%,
    σολομός 10%,
    ελιές 9,5%,
    μωρομάντιλα έως 9%,
    σαπούνια από 6% έως 8%,
    κονσέρβες ντολμαδάκια 7%,
    έτοιμα γεύματα ψυγείου 6,5%,
    μπαταρίες 6%,
    παγάκια 6%,
    αλουμινόχαρτο 6%,
    παστέλια 5%,
    βρεφικά και παιδικά γάλατα σε σκόνη και υγρά 3%
    και αλλαντικά επίσης 3%.

Σημειώνεται ότι οι ανατιμήσεις πραγματοποιούνται από μεμονωμένες εταιρείες και θα περνούν σταδιακά στα ράφια των σούπερ μάρκετ ανάλογα με τα αποθέματα που έχουν στις αποθήκες τους οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Στο «κυνήγι» της προσφοράς

Ανάχωμα για την ακρίβεια αποτελούν στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν χρήματα, «κυνηγούν» όλο και περισσότερο τις προσφορές και εκπτώσεις που παρέχουν τα σούπερ μάρκετ, σε συνεργασία με τους προμηθευτές, μέσα από πρακτικές έξυπνων αγορών, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη. Οπως αναφέρεται στην έρευνα του ΙΕΛΚΑ, η συνολική αξία των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών που κάνουν τα σούπερ μάρκετ αντιστοιχούν κατά μέσο όρο σε όφελος που πλησιάζει τα 400 ευρώ ετησίως για το 2022-2023, λόγω και της αύξησης της δαπάνης των νοικοκυριών εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.