Τουρκικός κατασκοπευτικός δορυφόρος εκτοξεύθηκε με επιτυχία σήμερα από τη διαστημική βάση Vandenberg στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.!!


 


 Με επιτυχία εκτόξευσε σήμερα (15/4) η Τουρκία εκτόξευσε τον πρώτο της δορυφόρο παρατήρησης υψηλής ανάλυσης IMECE.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο τουρκικής κατασκευής δορυφόρος εκτοξεύτηκε στο διάστημα νωρίς το Σάββατο από τη διαστημική βάση Vandenberg στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

    Turkey's first sub-meter resolution earth observation satellite, takes off from the launch site
    #IMECE @tubitakuzay @varank
    pic.twitter.com/1Eu5b0QZgk
    — N🅰R (@narsocial) April 15, 2023

Ο IMECE μεταφέρθηκε στο διάστημα και τέθηκε σε τροχιά με πύραυλο Falcon 9 της εταιρεία SpaceX, μετά από δύο αναβολές λόγω καιρού.

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία θα διαθέτει ηλεκτρο-οπτική δορυφορική κάμερα με ανάλυση υπόμετρου σε τροχιά και θα μπορεί να τραβάει φωτογραφίες από οποιαδήποτε μέρος του πλανήτη.

    Türkiye successfully launched its 1st indigenous high-resolution Earth observation satellite, called the IMECE, into space

    The Turkish-made satellite was blasted off from the Vandenberg Space Force Base in the US state of California at 0648 GMT https://t.co/VgKKiZQi16 pic.twitter.com/uaWn78iHvM

    — ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) April 15, 2023

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.