Οξύνεται η κόντρα ενόψει καλοκαιριού μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και Uber στην Ρόδο!!Ιδιοκτήτες ταξί έσπασαν αυτοκίνητα της Uber




Τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα για να αποτρέψουν την παραμονή της Uber στη Ρόδο.

Οξύνεται η «κόντρα» των ιδιοκτητών και επαγγελματιών οδηγών ταξί με την UBER, με τους πρώτους να καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό από την εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Δημοκρατική» της Ρόδου, οδηγός στην περιοχή του Ροδινιού καταγγέλθηκε ότι προέβη σε άσεμνη χειρονομία κατά οδηγών ταξί και παραβίασε τον  κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Στη συνέχεια, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω.

Την Τετάρτη οδηγήθηκαν στην αστυνομία άλλοι δύο οδηγοί της πολυεθνικής εταιρείας, που καταγγέλθηκαν ότι χρέωναν χαμηλότερα κόμιστρα από τα προβλεπόμενα.

Συγκεκριμένα φέρονται να χρέωναν 20 ευρώ από την Καλλιθέα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ενώ το ύψος του ελάχιστου προβλεπόμενου νόμιμου κόμιστρου της UBER ανέρχεται στα 36 ευρώ.

Η κατάσταση οξύνεται ακόμη περισσότερο, καθώς η εταιρεία ενημέρωσε τις Αρχές ότι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές σε οχήματά της που ήταν σταθμευμένα στην οδό Ηλία Βενέζη.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να φύγει η Uber από το νησί»

Τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα, για να αποτρέψουν την παραμονή της UBER στη Ρόδο, η οποία όπως σημειώνουν θα αυξήσει κατακόρυφα τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε ένα προορισμό όπου το μεταφορικό έργο έχει έντονα χαρακτηριστικά εποχικότητας. Από τον κλάδο των ταξί ζουν περισσότερες από 700 οικογένειες στη Ρόδο.

«Πράγματι, τα πράγματα είναι τεταμένα. Όλοι οι συνάδελφοι είναι θορυβημένοι από την αιφνιδιαστική και μη αναμενόμενη δραστηριοποίηση της UBER στη Ρόδο, σε ένα νησί που ζει από τον τουρισμό και όπου ο κλάδος μας δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το χειμώνα υπολειτουργούμε. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να δικαιωθούμε», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Θεοδόσης Καστανίδης.

Σημειώνεται ότι  η υπηρεσία Uber Taxi είναι διαθέσιμη στη Ρόδο και στην Κέρκυρα από τις 25 Απριλίου, ακολουθώντας την παρουσία της υπηρεσίας στην Σαντορίνη από το 2021, στην Μύκονο από το 2022, στην Θεσσαλονίκη από το 2021 και στην Αθήνα από το 2014.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.