Η αιγυπτιακή αεροπορία επιτέθηκε στους στασιαστές στο Σουδάν και η Αιθιοπία επιτέθηκε σε περιοχή του Σουδάν κι αποκρούστηκε από τον τακτικό στρατό.Η Αιγυπτιακή αεροπορία βομβάρδισε θέση στασιαστών RSF γι απελευθέρωση Αιγύπτιων στρατιωτών. Οι FSR τους επέστρεψαν!




 
Ντόμινο στην Αφρική. Η Αιγυπτιακή αεροπορία επιτέθηκε στους στασιαστές στο Σουδάν και η Αιθιοπία επιτέθηκε σε περιοχή του Σουδάν κι αποκρούστηκε από τον τακτικό στρατό. Όλοι οι Αιγύπτιοι στρατιώτες που ήταν παρόντες στο Σουδάν επαναπατρίστηκαν χθες στην Αίγυπτο. Αρχικά αιχμαλωτίστηκαν από τις δυνάμεις ταχείας αντίδρασης των δυτικο-υποκινούμενων στασιαστών και υπέστησαν κακομεταχείριση. Ένας υπεύθυνος αξιωματούχος του Σουδάν διαβεβαίωσε την Δευτέρα ότι μια ώρα αφότου η αιγυπτιακή κυβέρνηση έδωσε τελεσίγραφο στους FSR για να στείλουν κάθε Αιγύπτιο στρατιώτη στην Αίγυπτο η αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία επιτέλεσε ένα χτύπημα από αέρος πάνω σε αποθήκη πυρομαχικών και όπλων των FSR στο βορρά του Σουδάν.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου αυτές τις τελευταίες ώρες επέδωσε ένα ακόμη τελεσίγραφο ίδιου τύπου στους 
FSR , κάτι που προκάλεσε την ταχεία επιστροφή των Αιγύπτιων στρατιωτικών στη χώρα τους.

Ο σουδανικός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι απέκρουσε επίθεση των δυνάμεων της Αιθιοπίας κατά της περιοχής Al-Fashqa Al-Sughra, η οποία σήμερα το πρωί είχε στόχο την περιοχή Jabal Abu Tayour.Οι Σουδανικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι απέκρουσαν μια μεγάλη επίθεση από τον Αιθιοπικό Στρατό στην «αμφισβητούμενη» περιοχή Al-Fashaga χρησιμοποιώντας τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα και πεζικό. σύμφωνα με σουδανικές πηγές οι Αιθιοπικές Δυνάμεις υπέστησαν σοβαρές απώλειες και υποχώρησαν.

Η Αίγυπτος είχε δώσει στις δυνάμεις του Hemedti τελεσίγραφο 72 ωρών για να επιστρέψουν όλα τα αιγυπτιακά στρατεύματα από το Σουδάν ή «αλλιώς» θα ξαναχτυπούσε.
Η Αίγυπτος έδωσε στον Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκόλο, πιο γνωστό ως Χεμένττι, ηγέτη των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) του Σουδάν, τελεσίγραφο 72 ωρών για να επιστρέψουν τα αιγυπτιακά στρατεύματα που αιχμαλωτίστηκαν στο Σουδάν ή «αλλιώς» θα ξαναχτυπούσε από αέρος, σύμφωνα με την Daily News Egypt.

Υπάκουσαν.. Η πρώτη παρτίδα του προσωπικού των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν συλληφθεί έχει ήδη επιστρέψει στο Κάιρο με το αεροπλάνο της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας την Τετάρτη. Τα υπόλοιπα στρατεύματα αναμένεται να φτάσουν εντός ωρών, σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές. (πρόσφατες πηγές αναφέρουν ότι όλοι επέστρεψαν)

Η Daily News Η Egypt έμαθε ότι οι επιχειρήσεις εκκένωσης πραγματοποιούνται από τη Μονάδα Ειδικών Δυνάμεων της Αιγυπτιακής Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (GIS) σε συνεργασία με τις Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, οι εκκενώσεις θα περιλαμβάνουν αμάχους που βρίσκονται σε επικίνδυνες ζώνες σε όλο το Σουδάν. «Το GIS ενημέρωσε και τα δύο μέρη να αναστείλουν κάθε στρατιωτική δράση μέχρι το τέλος της εκκένωσης των αιγυπτιακών στρατευμάτων», μάθαινε η Daily News Egypt.

Οι στρατιώτες συνελήφθησαν το Σάββατο, στο αεροδρόμιο Merowe στο Βόρειο Σουδάν.

Οι αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις συντονίζονται με τις διάφορες αρμόδιες αρχές στο Σουδάν για να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή όλων των μελών των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων στην πατρίδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού σε δήλωση της Τετάρτης.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Σουδάν καταδίκασε την Τετάρτη την RSF για τη συνέχιση της σύλληψης Αιγύπτιων στρατιωτών. Πρόσθεσε ότι οι RSF είναι «ηθικά και νομικά υπεύθυνοι» για την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Σουδάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες που παραβιάζουν την Τρίτη Σύμβαση της Γενεύης.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah Al-Sisi προήδρευσε σε συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων τη Δευτέρα για να συζητήσει τις εξελίξεις.

Οι μάχες μεταξύ του σουδανικού στρατού και των RSF μαίνονται για τέταρτη ημέρα. Η σύγκρουση έχει σκοτώσει περίπου 270 ανθρώπους και έχει τραυματίσει περισσότερους από 2.600 μέχρι την Τρίτη, ενώ πυροβολισμοί και εκρήξεις εξακολουθούν να ακούγονται σε όλη την πόλη.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν την Τετάρτη καθώς βίαιες εκρήξεις χτύπησαν την περιοχή της γενικής διοίκησης του στρατού στο κέντρο του Χαρτούμ, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο σουδανικός στρατός επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι αντιμετωπίζει μια νέα επίθεση από την RSF.
«Ο εχθρός υπέστη σοβαρές απώλειες σε ζωές εκτός από την καταστροφή πολλών οχημάτων μάχης», ανέφερε το γραφείο του εκπροσώπου του στρατού σε δήλωση.

Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού τύλιξε το αεροδρόμιο του Χαρτούμ λόγω έκρηξης δεξαμενών καυσίμων μέσα στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης το πρωί της Τετάρτης στον καταυλισμό των RSF στην περιοχή Καφούρι βόρεια του Χαρτούμ.

Αν και οι δύο πλευρές δήλωσαν δέσμευση για μια 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία που πρότειναν τα διεθνή μέρη την Τρίτη, οι μάχες εξακολουθούν να μαίνονται στη χώρα.

Η Αίγυπτος όπως και η Ρωσία υποστηρίζει τον Μπουρχάν και τον τακτικό στρατό ωστόσο ειπώθηκε πως ο Χαφτάρ της Λιβύης που είναι επιρροή της έστειλε όπλα στους στασιαστές κάτι όμως που διέψευσε ο εκπρόσωπος τύπου του Χαφτάρ.
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.