Έκλυση επικίνδυνου υγρού στον πυθμένα της θάλασσας στο Oregon των ΗΠΑ..Τι μπορεί να σημαίνει!!!


 


 

Η χημεία των ρευστών της διαρροής είναι μοναδική και περιλαμβάνει ακραίο εμπλουτισμό σε βόριο και λίθιο, καθώς και χλώριο, κάλιο και μαγνήσιο

"Ένα χημικά διακριτό υγρό που εκτοξεύεται από τον πυθμένα της θάλασσας" εντόπισαν οι ερευνητές σε ένα τμήμα ενός ρήγματος μήκους 600 μιλίων στον Ειρηνικό Ωκεανό, το οποίο βρίσκεται μόλις 50 μίλια μακριά από τις ακτές του Oregon και θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει έναν καταστροφικό σεισμό στον βορειοδυτικό Ειρηνικό.


"Η Όαση της Πυθίας είναι μια πρόσφατα ανακαλυφθείσα διαρροή στον πυθμένα στο τμήμα του Κεντρικού Oregon της ζώνης υποβύθισης Cascadia, όπου η εστιασμένη εκτόνωση εκπέμπει εξαιρετικά τροποποιημένα ρευστά ~9°C πάνω από τη θερμοκρασία υποβάθρου.

 
Η χημεία των ρευστών της διαρροής είναι μοναδική για την Cascadia και περιλαμβάνει ακραίο εμπλουτισμό σε βόριο και λίθιο, καθώς και χλώριο, κάλιο και μαγνήσιο
Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα ρευστά προέρχονται από αντιδράσεις συμπίεσης του νερού των πόρων και αφυδάτωσης ορυκτών με ελάχιστες θερμοκρασίες πηγής 150° έως 250°C, τοποθετώντας την πηγή στο όριο της πλάκας ή κοντά σε αυτό, στα ανοικτά του κεντρικού Oregon", έγραψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον σε μελέτη τους.

Έρχεται μεγάλος σεισμός


Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η διαρροή βρίσκεται σχεδόν ένα μίλι κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού στο όριο των πλακών και παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 2015.
Φοβούνται ότι η διαρροή θα μπορούσε να είναι σημάδι μελλοντικής σεισμικής δραστηριότητας:
"Η ζώνη του ρήγματος megathrust είναι σαν ένα τραπέζι air hockey.
"Αν η πίεση του ρευστού είναι υψηλή, είναι σαν να ενεργοποιείται ο αέρας, που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη τριβή και οι δύο πλάκες μπορούν να ολισθήσουν.
Εάν η πίεση του ρευστού είναι χαμηλότερη, οι δύο πλάκες θα κλειδώσουν - τότε είναι που μπορεί να δημιουργηθεί πίεση", έγραψε ο Evan Solomon, αναπληρωτής καθηγητής ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον που μελετά τη γεωλογία του θαλάσσιου πυθμένα.

.

Η ζώνη υποβύθισης Cascadia περαβάλλει αρκετές μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ακτής, όπως το Σιάτλ και το Πόρτλαντ του Όρεγκον, καθώς και τη Βόρεια Καλιφόρνια και το νησί Βανκούβερ στον Καναδά.
Και οι ερευνητές φοβούνται ότι η σεισμικά ήσυχη γραμμή ρήγματος θα μπορούσε να αφυπνιστεί και να "εξαπολύσει έναν σεισμό μεγέθους 9 βαθμών στον βορειοδυτικό Ειρηνικό".

www.bankingnews.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.