Γέλεν: Oι τράπεζες ενδέχεται να συσφίξουν περαιτέρω το δανεισμό μετά τις πτωχεύσεις


 

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σε συνέντευξη στο CNN  ότι οι τράπεζες είναι πιθανό να γίνουν πιο προσεκτικές και ενδέχεται να συσφίξουν περαιτέρω τον δανεισμό μετά τις πρόσφατες τραπεζικές πτωχεύσεις, αναιρώντας πιθανώς την ανάγκη για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.

H Γέλεν ανέφερε ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της συστημικής απειλής που προκλήθηκε από την πτώχευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank οδήγησαν στη σταθεροποίηση των εκροών καταθέσεων, «και τα πράγματα είναι ήρεμα».

«Οι τράπεζες είναι πιθανό να γίνουν κάπως πιο προσεκτικές σε αυτό το περιβάλλον» σημείωση η Γέλεν. «Είδαμε ήδη κάποια αυστηροποίηση των προτύπων δανεισμού στο τραπεζικό σύστημα πριν από αυτό το επεισόδιο, και μπορεί να ακολουθήσει και άλλη» πρόσθεσε.

Η ίδια ανέφερε ότι αυτό θα οδηγούσε σε περιορισμό της πίστωσης στην οικονομία «που θα μπορούσε να είναι ένα υποκατάστατο για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed».

Αλλά τόνισε ότι ακόμα δεν βλέπει κάτι πολύ δραματικό στον τομέα αυτό για να αλλάξει το οικονομικό της outlook. «Οπότε, πιστεύω ότι το outlook παραμένει αυτό της ήπιας ανάπτυξης και της συνέχισης της ισχυρής αγοράς εργασίας με τον πληθωρισμό να υποχωρεί» υπογράμμισε.

 sofokleousin.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.