Έντονες οι αντιδράσεις για την σειρά του Netflix ""ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ"" όπου την παρουσιάζει ως έγχρωμη..


 


Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

 

 Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αίγυπτο το τρέιλερ για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Netflix που είναι αφιερωμένη στη βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα.

Οι αντιδράσεις προέρχονται από το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ την παρουσιάζει ως έγχρωμη παρά τις ιστορικές αναφορές και απεικονίσεις, αλλά και το γεγονός ότι ανήκε στη δυναστεία των Πτολεμαίων η οποία είχε ιδρυθεί από τον Πτολεμαίο Α’ Σωτήρα, στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το κείμενο του αιτήματος αναλυτικά:

«Ο αφροκεντρισμός είναι μια ψευδοεπιστήμη που ωθεί την ατζέντα μιας ομάδας να διεκδικήσει την ιστορία της Αιγύπτου και να τη ληστέψει από τους πραγματικούς Αιγύπτιους από αυτήν. Χρησιμοποιώντας ψευδή κείμενα και μηδενικά στοιχεία, εξακολουθούν να προσπαθούν να παραποιήσουν την ιστορία».
Αιγύπτιοι ξεκίνησαν διαδικτυακή εκστρατεία, με αίτημα προς το Netflix να ματαιώσει την προβολή του ντοκιμαντέρ. Photo screenshot via change.org

Πάντως, οι ιθύνοντες για τη δημιουργία του αιτήματος ξεκαθαρίζουν ότι «αποτελεί έκκληση για την αλήθεια» και δεν έχει σχέση με τον ρατσισμό ή τον εθνικισμό. 

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.