Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη της στο GRTimes: Θέλουμε μια Βουλή με πολλές Ζωές μέσα!





 

Για την προδοσία Τσίπρα το 2015 που «μας τραυμάτισε όλους και έστρεψε πολλούς στην αποχή», για το «κακούργημα» στα Τέμπη, για την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο ο οποίος… αναπολεί τις δικές της μέρες στο προεδρείο της Βουλής, για τον πατέρα της και πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού, αλλά και για τις υποθέσεις που έχει αναλάβει ως συνήγορος υπεράσπισης μιλά η ιδρύτρια και πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξή της στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του GRTimes.gr και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Η άλλοτε σιδηρά κυρία του Ελληνικού Κοινοβουλίου -η οποία είχε… εκτοξεύσει την τηλεθέαση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας- υπήρξε η νεότερη πρόεδρος της Βουλής και σήμερα είναι η μοναδική γυναίκα αρχηγός κόμματος που «κατεβαίνει» στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου βλέπει τον κόσμο «αποφασισμένο να τελειώσει το παλιό πολιτικό σύστημα» παρά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων τις οποίες ευθέως αμφισβητεί, καθώς έχουν… εξαφανίσει την Πλεύση Ελευθερίας παρότι «είναι το πρώτο σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικό δημοκρατικό κόμμα» με βάση τις εκλογές του 2019.

Οι δημοσκοπήσεις

«Τουλάχιστον σε δυο δημοσκοπήσεις που έχω συμμετάσχει δεν τίθεται η ερώτηση για την Πλεύση Ελευθερίας», λέει χαρακτηριστικά η επικεφαλής του κινήματος και δηλώνει αισιόδοξη πως οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν. «Θεωρώ ότι έχουμε πολύ υψηλότερες πιθανότητες να μπούμε στη Βουλή γιατί υπάρχει το ρεύμα που αισθάνομαι να διαμορφώνεται», δηλώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου ασκώντας δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την κατ’ όνομα απλή αναλογική, καθώς με το πλαφόν του 3% «αποστέρησε κομμάτι κοινωνίας το δικαίωμα να εκπροσωπείται».

«Είδαμε όλα τα εκτρώματα σε κυβερνήσεις συνεργασίας», τονίζει χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «το να μην υπάρχει αντιπολίτευση είναι χειρότερο από το να μην υπάρχει καλή κυβέρνηση». Σημειώνει δε με νόημα πως «έχουμε αντιπολιτεύσεις που υποβοηθούν την κυβέρνηση και γενικώς κανένας δεν ταράζει ο ένας τον άλλο».
Οι 1821 λέξεις της Ιδρυτικής Διακήρυξης και τα 6 «Δ»

Πάντως, όπως λέει η πρώην πρόεδρος της Βουλής, «βλέπω τον κόσμο αποφασισμένο να τελειώσει το παλιό πολιτικό σύστημα» και αναφέρεται στους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται και τους οποίους υπηρετεί η Πλεύση Ελευθερίας που στις 19 Απριλίου συμπληρώνει 7 χρόνια παρουσίας στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Η ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος δεν φέρει μια τυχαία ημερομηνία, αλλά υπεγράφη την Παγκόσμια Ημέρα Φιλελληνισμού και έχει… 1821 λέξεις, «συμβολισμός επαναστατικός». Οι δε βασικές αρχές της είναι λέξεις που αρχίζουν από Δ όπως Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή Χρέους και Διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, «τα 6 πανιά του καραβιού μας σε σχήμα Δ».
Μια Βουλή με πολλές Ζωές μέσα…

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά επίσης για το πώς… γέμιζε τα έδρανα στο Κοινοβούλιο κατά το σύντομο χρονικό διάστημα που η ίδια διετέλεσε πρόεδρός του, τότε που εξηγούσε την κοινοβουλευτική διαδικασία για να ενημερώνονται αναλυτικά οι πολίτες.

Τονίζει πως δεν έκανε ποτέ συνεδρίαση με άδεια έδρανα, θυμίζοντας πως όταν έβλεπε μόνο 50 βουλευτές τούς έλεγε «καλημέρα» κι αποχωρούσε, αναγκάζοντάς τους να γεμίσουν την αίθουσα! «Τότε ήταν μια ιστορική περίοδος για τη χώρα μας και η Βουλή λειτούργησε υποδειγματικά. Έγιναν πολλά που δεν γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε πολλά. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Θέλουμε μια Βουλή με πολλές Ζωές μέσα», τονίζει η κυρία Κωνσταντοπούλου παραφράζοντας το σύνθημα του κόμματός της το 2019: «Θέλω Ζωή στη Βουλή».

Και εκφράζει την ικανοποίησή της όχι μόνο διότι οι ψηφοφόροι αναγνωρίζουν τους αγώνες της, αλλά και διότι ποτέ δεν της ζήτησαν ρουσφέτια. «Εισπράττω αγάπη από τον κόσμο ακόμη και από όσους διαφωνούν», τονίζει και αναφέρεται σε ορισμένους από τους διαλόγους που έχει καθημερινά στον δρόμο με πολίτες: «Μπορεί να μη συμφωνώ μαζί σου, αλλά σε παραδέχομαι, σε τιμώ γιατί τιμάς τα παντελόνια σου», της λένε κάποιοι από αυτούς.
Η προδοσία του δημοψηφίσματος και η Συμφωνία των Πρεσπών

Υπογραμμίζει ακόμη πως «είμαστε το μόνο κόμμα που μιλά για ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και για δημοψήφισμα», ενώ αναφέρεται και στην προδοσία Τσίπρα με το δημοψήφισμα του 2015. Ήταν τότε που η ίδια εξέφρασε την αντίθεσή της με τις επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε από την κυβέρνηση.

«Το Δημοψήφισμα κατέδειξε τη γενναιότητα του λαού απέναντι σε απειλές και τρομοκρατία. Αυτή η προδοσία που έγινε το ’15 μας τραυμάτισε όλους. Άφησε πληγή που είναι δύσκολο να επουλωθεί και έστρεψε πολλούς στην αποχή και σε μια βαθιά θλίψη που πιστεύω ότι τώρα πάει να ξεπεραστεί».
Οι μουλωχτές φωτογραφίες Συριζαίων βουλευτών

Μιλά ακόμη για την τραγωδία στα Τέμπη αλλά και για το Μάτι. «Τα Τέμπη -που δεν είναι απλώς δυστύχημα, αλλά έγκλημα και μάλιστα κακούργημα- ανέδειξαν ότι οι κυβερνήσεις γνώριζαν πως διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές κι έπαιρναν ρίσκο», τονίζει.

Διαπιστώνει, επίσης, μια «θλιβερά ανεπαρκή και προκλητική» προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης να κουκουλώσει τις ευθύνες, ενώ τα πυρά της στρέφονται και κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προσπάθεια χειραγώγησης του κόσμου που βγήκε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί. «Βλέπεις βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ να φωτογραφίζονται περίπου στα μουλωχτά ανάμεσα στο πλήθος για να δείξουν ότι είναι διαμαρτυρόμενοι. Εναντίον ποιου; Του εαυτού τους; Δεν πέτυχαν, όμως, να καπελώσουν τις διαμαρτυρίες».

Για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι όπου ήταν η πρώτη που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά το 2018, υπογραμμίζει ότι «έγινε μια τεράστια συντονισμένη προσπάθεια να συγκαλυφθεί το έγκλημα κι αυτή η προσπάθεια ακόμα μαίνεται». Επισημαίνει μάλιστα ότι κατέθεσε ντοκουμέντα -που παρείχε ο υποψήφιος του κόμματος της, ο γνωστός ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης- με τα οποία αποδεικνύεται η ύπαρξη νεκρών όταν η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν υπήρχαν!
Η δικηγορία και οι αγορεύσεις με τον πατέρα της

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά ακόμη για τις πρώτες αλλά και τις πιο δύσκολες υποθέσεις που χειρίστηκε ως συνήγορος υπεράσπισης, καθώς και για τις δίκες υπεράσπισης φτωχών που φυλακίστηκαν για πλημμελήματα. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα χαρούμενη που δικηγορεί στο πλευρό του πατέρα της, πρώην προέδρου του Συνασπισμού, Νίκου Κωνσταντόπουλου.

«Είναι μεγάλη μου χαρά οι δίκες που κάνουμε μαζί και η τελευταία -μετά από μια σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με κορωνοϊό- ήταν πολύ συγκινητική για μένα: η δίκη της αίτησης ακύρωσης κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στο Συμβούλιο της Επικρατείας», τονίζει και εκφράζει τον προβληματισμό της για τις γυναικοκτονίες και ειδικά για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Δηλώνει δε εξοργισμένη για την «ανεκτικότητα της δικαιοσύνης» και την «απίστευτη ατιμωρησία σε αυτά τα εγκλήματα».

«Με πληγώνει και με προβληματίζει η ανεκτικότητα της δικαιοσύνης στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», λέει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει πως βιοπορίζεται αποκλειστικά από τη δικηγορία. «Δεν έχω άλλη ενασχόληση ούτε είμαι εισοδηματίας», ξεκαθαρίζει.
«Ωχ έρχεται η Κωνσταντοπούλου…»

Όπως εξομολογείται, πάντως, για πρώτη φορά, όταν ήταν μικρή κι έλεγε ότι ήθελε να γίνει δικηγόρος, «ονειρευόμουν ότι θα γίνω τόσο καλή δικηγόρος που θα με έβλεπαν οι αντίπαλοι και θα έλεγαν: “Ωχ έρχεται η Κωνσταντοπούλου. Πάει τη χάσαμε τη δίκη”».

Σήμερα οι πολιτικοί της αντίπαλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν τους συμφέρει να συγκρουστούν μαζί της και «τηρούν αποστάσεις ασφαλείας και καλά κάνουν γιατί αυτά που λέω τα εννοώ και δεν τα λέω ούτε για τις κάμερες ούτε για το θεαθήναι».
Κόντρες μέσα στη Βουλή και… χαριεντισμοί στο καφενείο

Η ίδια δηλώνει, επίσης, σοκαρισμένη και αηδιασμένη όταν το 2012 είδε τους βουλευτές να κοντράρονται στη Βουλή αλλά να… χαριεντίζονται λίγο αργότερα στο καφενείο, ενώ αναφέρεται στην τρομακτική «σύγχυση» εξουσιών στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Κάνει λόγο για διαρκείς παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαιοσύνη και για διαρκή φλερτ της δικαστικής με άλλες εξουσίες.
Το σιωπητήριο στην ΕΡΤ…

Εκφράζει την απογοήτευσή της για το «σιωπητήριο» στην ΕΡΤ στις λέξεις «Ζωή Κωνσταντοπούλου» και «Πλεύση Ελευθερίας» που επέβαλαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – «οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλησαν να έχουν την ΕΡΤ τσιφλίκι τους όπως και το κράτος», λέει χαρακτηριστικά- αν και η ίδια έδωσε αγώνα για να ξανανοίξει η δημόσια τηλεόραση.

Τέλος, αναφέρεται στην προσωπική της ζωή και πορεία, καθώς και στον σύντροφό της Διαμαντή Καραναστάση, ενώ δηλώνει λάτρης της ελληνικής κουζίνας και αποκαλύπτει ποιο από τα φαγητά της γιαγιάς της νοσταλγεί!

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.