Η Τυνησία αποφασισμένη να εισέλθει στον όμιλο των BRICS!Διακόπτει τις σχέσεις της με ΕΕ και ΔΝΤ!


 


 Η Τυνησία σε μια απόφαση που έρχεται να ταράξει τα θεμέλια της Μεσογείου και της ΕΕ αποφασίζει να διακόψει κάθε σχέση με το ΔΝΤ στα πλαίσια της προσπάθεια οικονομικής βοήθειας και ανακοινώνει ότι προσβλέπει πλέον στους BRICS και μάλιστα με μύδρους κατά των δυτικών πολιτικών.

Έτσι χωρίς περιστροφές ο Τυνήσιος Πρόεδρος δήλωσε προς το ΔΝΤ: «Θέλετε να πουλήσουμε την Τυνησία; Η Τυνησία δεν είναι προς πώληση. Οι ξένες επιταγές που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη φτώχεια είναι απαράδεκτες. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει… οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί.»

Η Τυνησία σκοπεύει να ενταχθεί στους «BRICS» καθώς βλέπει ότι η ΕΕ απλά θέλει την χώρα ένα κράτος υποτελή,
καθώς από την μία μιλά για κίνδυνο για τεράστια μεταναστευτικά ρεύματα αν δεν βοηθηθεί οικονομικά αλλά από την άλλη δηλώνει ότι αν δεν μπει το ΔΝΤ μέσα στα οικονομικά της χώρας βοήθεια δεν θα δώσει!

Τυνήσιος αξιωματούχος, επιβεβαίωσε ότι η Τυνησία δεν θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να λάβει δάνειο από το ΔΝΤ και θα στραφεί στον όμιλο «BRICS» για να λάβει την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Η Τυνησία εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην ομάδα BRICS εν μέσω διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ που έχουν σταματήσει.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για την επιδείνωση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Τυνησία και φοβάται την κατάρρευση της χώρας, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, επικαλούμενος το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η κατάσταση στην Τυνησία είναι πολύ επικίνδυνη», προειδοποίησε στο τέλος της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

“Εάν η Τυνησία καταρρεύσει, αυτό κινδυνεύει να προκαλέσει μεταναστευτικές ροές προς την ΕΕ και να προκαλέσει αστάθεια στην περιοχή MENA (μια ομάδα χωρών που βρίσκονται μέσα και γύρω από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική).

Θέλουμε να αποφύγουμε αυτήν την κατάσταση”, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική.

Οι υπουργοί ζήτησαν από το Βέλγιο και την Πορτογαλία να στείλουν εκπροσώπους σε αποστολή στην Τυνησία προκειμένου να πραγματοποιήσουν “αξιολόγηση της κατάστασης ώστε να επιτραπεί στην Ε.Ε να καθοδηγήσει τα μέτρα της”, διευκρίνισε.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να βοηθήσει μια χώρα που δεν μπορεί να υπογράψει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» (ΔΝΤ), τόνισε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

«Ο Πρόεδρος Κάις Σάιεντ πρέπει να υπογράψει με το ΔΝΤ και να εφαρμόσει τη συμφωνία, διαφορετικά η κατάσταση θα είναι πολύ σοβαρή για την Τυνησία», επέμεινε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.