Μετά από έναν χρόνο πολέμου στην Ουκρανία, ΗΠΑ και Βρεταννία, προέβησαν σε οικονομικές κυρώσεις εναντίον Κυπρίων πολιτών!!Ο ΛΟΓΟΣ;;;


 


   Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΜΕΣΩ ΧΡΥΣΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, χθες Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ ενέταξαν στις οικονομικές κυρώσεις εναντίον προσώπων και εταιρειών που χρηματοδοτούν την ρωσική πολεμική εκστρατεία, και Κύπριους πολίτες, όχι προσφάτως πολιτογραφηθέντες μέσω του καταργηθέντος προγράμματος των χρυσών διαβατηρίων, αλλά Ελληνοκύπριους και μάλιστα επιφανείς πολίτες του κυπριακού κρατούς. Η αρχή δόθηκε χθες το απόγευμα με την ανακοίνωση της αγγλικής κυβέρνησης για τις κυρώσεις εναντίον των Δημήτρη Ιωαννίδη και Χριστόδουλου Βασιλειάδη, οι οποίοι "βοηθούσαν εν γνώσει τους” τους Ρώσους ολιγάρχες Ρομάν Αμπραμόβιτς και Άλισερ Ουσμάνοφ να κρύψουν περιουσιακά στοιχεία τους.

Ο Δημήτρης Ιωαννίδης ως διευθυντής της κυπριακής εταιρείας Meritservus φωτογραφίζεται από τους Βρετανούς ως ο άνθρωπος που διευκόλυνε τον Ρομάν Αμπραμόβιτς λίγο πριν την επιβολή των κυρώσεων εναντίον του Ρώσου ολιγάρχη πέρσι τον Φεβρουάριο, να αποκρύψει περιουσιακά στοιχεία αξίας 760 εκατομμυρίων στερλινών. Ο Χριστόδουλος Βασιλειάδης και το δικηγορικό γραφείο του κατηγορούνται ότι με ενέργειές τους απέκρυψαν πλούτο για λογαριασμό του Ρώσου ολιγάρχη Άλισερ Ουσμάνοφ.
Στην τσιμπίδα των Αμερικανών

Τις αγγλικές κυρώσεις εναντίον Βασιλειάδη και Ιωαννίδη ακολούθησε η ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία διεύρυνε τον κύκλο των Ελληνοκυπρίων, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων παγώνουν, εντάσσοντας στις κυρώσεις μέλη της οικογένειας του Χριστόδουλου Βασιλειάδη καθώς και άλλους Ελληνοκύπριους, υπαλλήλους εταιρειών που διευκόλυναν Ρώσους ολιγάρχες. Στις αμερικανικές κυρώσεις περιλαμβάνονται επικεφαλής δικηγορικών γραφείων, απλοί δικηγόροι και συγγενείς του Βασιλειάδη.

Με σημερινή ανακοίνωσή του το γραφείο Χριστόδουλος Βασιλειάδης και ΣΙΑ ΔΕΠΕ διέψευσε ότι παρέσχε υπηρεσίες στον Ουσμάνοφ και δήλωσε πρόθεση να προσβάλει δικαστικώς τις κυρώσεις εναντίον του. Ο Δημήτρης Ιωαννίδης και ο Δημήτρης Σεργίδης ακόμα δεν τοποθετήθηκαν για το θέμα. Από πλευράς κυπριακής κυβέρνησης, ο διευθυντής στο γραφείο του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι θα μελετηθούν οι κυρώσεις και θα ληφθούν αποφάσεις βάσει της κυπριακής νομοθεσίας.

Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία

Πηγή: Deutsche Welle


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.