Τροπολογία κατετέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία απειλεί με ποινικές φιώξεις τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο!!


 


 Με πολυνομοσχέδιο – «σκούπα» του ΥΠΕΣ που κατατέθηκε σήμερα (5/4) στη Βουλή και το οποίο θα είναι το τελευταίο νομοθέτημα της παρούσας Βουλής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απειλεί με ποινικές διώξεις τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χ.Ράμμο (και γενικά όλες τις ανεξάρτητες αρχές) προφανώς για τον ρόλο που έπαιξε ώστε να αποκαλυφθούν οι παρακολουθήσεις πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 43, το οποίο δεν ήταν αναρτημένο στη διαβούλευση,  προβλέπεται πως τα μέλη των ανεξάρτητων Αρχών δύνανται να αντιμετωπίζουν ευθύνες «αν ενήργησαν με δόλο ή παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Η εν λόγω διάταξη «φωτογραφίζει» τα μέλη της ΑΔΑΕ και δη τον Χρήστο Ράμμο, ο οποίος πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του πολύκροτου σκανδάλου των υποκλοπών.

Μάλιστα, προβλέπεται πως η νομική εκπροσώπηση των μελών ανεξάρτητης Αρχής που παραβίασαν τον απόρρητο των πληροφοριών θα καλύπτεται από ίδια έξοδα και όχι από το κράτος ως οφείλει επειδή είναι πρόεδρος κρατικού οργανισμού!

Ποιο «φωτογραφική» νομοθέτηση… πεθαίνεις.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση έρχεται λίγες μέρες μετά τη θέσπιση του ακαταδίωκτου στα μέλη της επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ είχε προηγηθεί η ίδια ευνοϊκή ρύθμιση για τραπεζίτες και επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμιά σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο πήγε «φυτευτό» από το Μαξίμου.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.