Πρόταση της Ρωσσίας για εξαγορά περουσιακών στοιχείων ξένων εταιριών με ομόλογα αντί για μετρητά!





Η Μόσχα προτείνει εξαγορές περιουσιακών στοιχείων ξένων εταιριών με ομόλογα αντί για μετρητά

Η Ρωσία θα επεξεργαστεί μια πρόταση για να πληρώνει τις ξένες εταιρείες που πωλούν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην χώρα με ομόλογα της Κεντρική τράπεζας που βρίσκονται στα δεσμευμένα αποθέματα της στο εξωτερικό, αντί μετρητών, ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική τράπεζα, ως έναν τρόπο να περιορίσει τις διακυμάνσεις του ρουβλίου.

Το ρωσικό ρούβλι σημείωσε αυτόν τον μήνα την μεγαλύτερη πτώση μετά από ένα και πλέον χρόνο, την οποία έμποροι και αναλυτές αποδίδουν εν μέρει στις ξένες εταιρείες που πωλούν τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στη Ρωσία σε ντόπιους αγοραστές, αν και η Κεντρική τράπεζα δείχνει να υποτιμά τις επιπτώσεις από τέτοιου είδους συναλλαγές.

Οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων από επενδυτές των λεγόμενων «μη φιλικών χωρών», εκείνων που έχουν επιβάλλει κυρώσεις στη Μόσχα, απαιτούν την έγκριση κυβερνητικής επιτροπής. Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι οι συναλλαγές εξόδου θα πρέπει να πραγματοποιούνται εντός αυστηρών ορίων υπό τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας.

«Πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω, αλλά κατά αρχήν, μια τέτοιους είδους πρωτοβουλία θα πρέπει να εκληφθεί ως ένα από τα μέτρα προστασίας των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό», δήλωσε απευθυνόμενη σε ρώσους βουλευτές η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιουλίνα, απαντώντας στην πρόταση τους να πληρώνονται με ομόλογα οι ξένοι που φεύγουν από την Ρωσία αντί με μετρητά.

Μια παρόμοια ριζοσπαστική κίνηση θα προσκρούσει σε ορισμένα εμπόδια, κυρίως, σύμφωνα με την Ναμπιούλινα, με το ότι η σύνδεση των ομολόγων με τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία, μπορεί να απαιτήσει από τη Ρωσία να αποκαλύψει τη δομή και την τοποθεσία των αποθεμάτων της.

«Δεν θα το θέλαμε αυτό» είπε η Ναμπιούλινα.

Συμπλήρωσε ότι είναι μάλλον ανέφικτη η «επιβολή» σε ξένες εταιρίες της πληρωμής με ομόλογα, ή ακόμη και η αποδέσμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από ρυθμιστικές αρχές στο εξωτερικό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι μη μόνιμοι κάτοικοι λαμβάνουν έσοδα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ή πληρωμές μερισμάτων σε ειδικούς λογαριασμούς «τύπου- C».

Ωστόσο, η πρόσβαση σε αυτούς τους λογαριασμούς έχει αποκλεισθεί για τους περισσότερους ξένους επενδυτές. Η Ναμπιούλινα δήλωσε ότι το σύστημα ομολόγων θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση σε αυτούς τους λογαριασμούς.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.