Άνοιξε η συζήτηση για την συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ Ρωσσίας και Ινδίας που θα ανατρέψει τον ρου της παγκόσμιας οικονομίας


 

 




Η Ρωσία, παραδοσιακός προμηθευτής αμυντικού εξοπλισμού, εκτόπισε επίσης το Ιράκ τον περασμένο μήνα και έγινε ο κορυφαίος προμηθευτής αργού πετρελαίου της Ινδίας

Η Ινδία και η Ρωσία συζητούν τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, δήλωσαν υπουργοί τη Δευτέρα, μια κίνηση που θα εμβαθύνει περαιτέρω τους διμερείς εμπορικούς δεσμούς που έχουν ανθίσει μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας S. Jaishankar δήλωσε σε εκδήλωση στο Νέο Δελχί ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε "επί της αρχής συμφωνία" σχετικά με μια εμπορική συνθήκη που ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ρωσίας Denis Manturov δήλωσε ότι θα έφερνε εγγύηση για διμερείς επενδύσεις.
Η Ινδία δεν έχει επικρίνει ρητά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία -την οποία η Μόσχα περιγράφει ως "ειδική στρατιωτική επιχείρηση"- και έχει ζητήσει την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης μέσω διαλόγου.

Κορυφαίος προμηθευτής αργού στην Ινδία η Ρωσία

Η Ρωσία, παραδοσιακός προμηθευτής αμυντικού εξοπλισμού, εκτόπισε επίσης το Ιράκ τον περασμένο μήνα και έγινε ο κορυφαίος προμηθευτής αργού πετρελαίου της Ινδίας. 

Οι συνολικές ινδικές εισαγωγές από τη Ρωσία αυξήθηκαν σχεδόν κατά τέσσερις φορές στα 46,33 δισεκατομμύρια δολάρια το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.
Η Μόσχα επιδιώκει να αυξήσει τις εισαγωγές μηχανημάτων από την Ινδία για να βελτιώσει το εμπορικό ισοζύγιο, δήλωσε ο Manturov.
"Πρέπει να βρούμε μια θέση στα προϊόντα που μπορεί να αντικαταστήσει η Ινδία", δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης.
"Στα πολιτικά έργα, χρειαζόμαστε τόσο ευρεία συνεργασία όσο ήταν πριν από τις κυρώσεις".
Το Reuters ανέφερε τον Νοέμβριο ότι η Ρωσία ενδεχομένως επιδιώκει να εισάγει περισσότερα από 500 προϊόντα από την Ινδία για βασικούς τομείς, όπως τα αυτοκίνητα, τα αεροσκάφη και τα τρένα, καθώς οι δυτικές κυρώσεις υπονομεύουν την ικανότητα της Μόσχας να διατηρήσει τη λειτουργία βασικών βιομηχανιών.
Η Ινδία στοχεύει επίσης να μειώσει το αυξανόμενο εμπορικό της έλλειμμα με τη Ρωσία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικού εξοπλισμού της Ινδίας εδώ και δεκαετίες και αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για τα ινδικά φαρμακευτικά προϊόντα.
Ο Jaishankar δήλωσε ότι οι ινδικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη ρωσική τεχνολογία και ότι το Νέο Δελχί εργάζεται για να διευθετήσει ζητήματα πληρωμών, πιστοποίησης και εφοδιαστικής.

www.bankingnews.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.