Ψηφιακό δελτίο στην αποστολή προϊόντων και σύνδεση με την εφορία από την ΑΑΔΕ για την "καταπολέμηση ""της φοροδιαφυγής!




 

 Με ποιον τρόπο θα συνδεθεί κάθε αγαθό με ένα ψηφιακό δελτίο αποστολής και την εφορία.

Ένα ακόμα «όπλο» ενάντια στη φοροδιαφυγή έχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς οργανώνεται η απευθείας σύνδεση των δελτίων αποστολής προϊόντων με την εφορία.

Στο πλαίσιο της σταδιακής ψηφιοποίησης όλων των φορολογικών διαδικασιών, σύντομα μπαίνει σε πιλοτική εφαρμογή, το ψηφιακό δελτίο αποστολής.

Οι σχετικές διατάξεις έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή, το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και όπως εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών η καθιέρωση της υποχρέωσης on line δελτίου αποστολής θα συμβάλλει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής δημιουργώντας έτσι περιθώρια για νέες μειώσεις φόρων.

Με το νέο σύστημα, όταν διακινείται ένα αγαθό, θα πρέπει να συνοδεύεται από «ηλεκτρονικό» δελτίο αποστολής ώστε να μπορεί η φορολογική διοίκηση να παρακολουθεί τι κινείται στη χώρα και αυτό να μη μπορεί να καταστραφεί στη συνέχεια καθώς θα συνδέεται με το τιμολόγιο.

Με τις διατάξεις, επιδιώκεται η διευκόλυνση αφενός των επιχειρήσεων για την τεκμηρίωση και παρακολούθηση των συναλλαγών τους και αφετέρου της Φορολογικής Διοίκησης κατά τη διενέργεια των σχετικών επαληθεύσεων στο πλαίσιο των διενεργούμενων από αυτή ελέγχων.

Οι νέες διατάξεις για την ψηφιακή έκδοση παραστατικών διακίνησης αγαθών ορίζουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και σημάνσεις αλλά και απευθείας διαβίβαση στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.