Φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Μύκονο από πλατφόρμα βραχύβιας μίσθωσης!!





Φρένο σε φοροδιαφυγή μαμούθ που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ από πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων στην Μύκονο έβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ πιάστηκε εταιρεία που διαχειρίζεται πολυτελή ακίνητα με βραχυχρόνια μίσθωση. Μέσω σαρωτικών διασταυρώσεων και ελέγχων, η Ανεξάρτητη Αρχή εντόπισε ιστοσελίδα με χαρακτηριστικά πλατφόρμας διαμοιρασμού, με τη φοροδιαφυγή να αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σχεδόν 200 υπερπολυτελείς κατοικίες στη Μύκονο προβάλλονταν και ενοικιάζονταν μέσω της ιστοσελίδας, χωρίς παραστατικά και χωρίς να δηλώνονται στην Εφορία. Ταυτόχρονα, προσφέρει και πολλές επιπλέον υπηρεσίες, όπως παροχή υπηρετικού προσωπικού, διοργάνωση πάρτι, δείπνα, ενοικιάσεις πολυτελών αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής. Η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 5.000 ευρώ ανά ακίνητο.

Πώς πιάστηκαν στη "φάκα"

Μέσω εκτεταμένων διασταυρώσεων, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής διαπίστωσαν ότι οι αναρτήσεις των καταλυμάτων δεν ανέφεραν τον Αριθμό Μητρώου των Ακινήτων. Τα συνολικά πρόστιμα αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς υπάρχει πληθώρα στοχευμένων υποθέσεων σε εξέλιξη.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.