Επίθεση Τσαβούσογλου σε Μπάϊντεν για την αναγνωριση τηε Γενοκτονίας των Αρμενίων¨..Πολιτικοί τσαρλατάνοι διαστρεβλώνουν την ιστορία





Επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν -χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά- εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή την ανακοίνωσε που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων. 

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε: 

"Οι πολιτικοί τσαρλατάνοι που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία ξανά στη σκηνή! Η ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί με πολιτικές δηλώσεις. 

Οι καιροσκόποι που επιμένουν σε αυτή τη στάση θα μείνουν στη μνήμη για τα απώτερα κίνητρα και την υποκρισία τους. Κανένας δεν μπορεί δώσει μάθημα ιστορίας στο Μεγάλο Τουρκικό Έθνος".

Η δήλωση Μπάιντεν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων ανέφερε: 

"Σήμερα, θυμόμαστε τις ζωές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Meds Yeghern –της Γενοκτονίας των Αρμενίων– και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να μην ξεχάσουμε ποτέ.

Στις 24 Απριλίου 1915, οι οθωμανικές αρχές συνέλαβαν Αρμένιους διανοούμενους και ηγέτες της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη –η αρχή μιας συστηματικής εκστρατείας βίας κατά της αρμενικής κοινότητας. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι εκτοπίστηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν στο θάνατο– μια τραγωδία που επηρέασε για πάντα γενιές αρμενικών οικογενειών. 

Καθώς ενωνόμαστε με τα έθνη όλου του κόσμου στη μνήμη αυτής της οδυνηρής ιστορίας, αναλογιζόμαστε επίσης την ανθεκτικότητα και την αποφασιστικότητα του αρμενικού λαού. Πολλοί από αυτούς που επέζησαν αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν νέες ζωές σε νέες χώρες – συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Εδώ και σε όλο τον κόσμο, ο αρμενικός λαός αντιμετώπισε το κακό με ελπίδα. Ανοικοδόμησαν τις κοινότητές τους. "Καλλιέργησαν" τις οικογένειές τους και διατήρησαν τον πολιτισμό τους. Ενίσχυσαν το έθνος μας. Είπαν επίσης τις ιστορίες τους -και τις ιστορίες των προγόνων τους- για να θυμηθούν και να διασφαλίσουν ότι γενοκτονία όπως αυτή που συνέβη πριν από 108 χρόνια δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά.  

Σήμερα, ας ανανεώσουμε αυτή την υπόσχεση. Ας δεσμευτούμε εκ νέου να μιλήσουμε κατά του μίσους, να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αποτρέψουμε τις φρικαλεότητες. Και μαζί, ας διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να σφυρηλατήσουμε ένα καλύτερο μέλλον – ένα μέλλον όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και σεβασμό".

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.