Κίνα: Το γιουάν ξεπέρασε το δολάριο στις διασυνοριακές συναλλαγές





Ένα βήμα πιο κοντά στο σχέδιο της «αποδολαριοποίησης» – στρατηγική αρκετών κρατών της Ανατολής, φαίνεται πως έφτασε η Κίνα, αφού το γιουάν έγινε το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο νόμισμα για διασυνοριακές συναλλαγές της χώρας τον Μάρτιο, ξεπερνώντας το δολάριο για πρώτη φορά.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία της Κρατικής Διοίκησης Συναλλάγματος, αντανακλώντας τις προσπάθειες του Πεκίνου να διεθνοποιήσει τη χρήση του γιουάν.

Οι διασυνοριακές πληρωμές και εισπράξεις σε γιουάν αυξήθηκαν στο ρεκόρ των 549,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο, από 434,5 δισεκατομμύρια δολάρια έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τον υπολογισμό του Reuters, επικαλούμενο τα επίσημα στοιχεία.

Το γουάν χρησιμοποιήθηκε στο 48,4% όλων των διασυνοριακών συναλλαγών, όπως υπολογίστηκε, ενώ το μερίδιο του δολαρίου μειώθηκε στο 46,7% από 48,6% τον περασμένο μήνα.

Ο όγκος των διασυνοριακών συναλλαγών καλύπτει τόσο τον τρεχούμενο λογαριασμό όσο και τον λογαριασμό κεφαλαίου.

Η Κίνα προωθεί εδώ και καιρό τη χρήση του γιουάν για τον διακανονισμό διασυνοριακών συναλλαγών ως μέρος μιας προσπάθειας διεθνοποίησης της χρήσης του νομίσματός της.

Η χρήση του γιουάν στη χρηματοδότηση του παγκόσμιου εμπορίου παραμένει χαμηλή, αν και παρουσιάζει σταθερές αυξήσεις.

Σημειώνεται, ότι τα στοιχεία της SWIFT έδειξαν ότι το μερίδιο του γιουάν στις παγκόσμιες συναλλαγές νομισμάτων για τη χρηματοδότηση του εμπορίου αυξήθηκε στο 4,5% τον Μάρτιο, ενώ το δολάριο αντιπροσώπευε το 83,71%.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.