Αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών!


 





Με ποσότητες ναρκωτικών συνελήφθησαν δυο αστυνομικοί του τμήματος Παλαιού Φαλήρου το απόγευμα του Σαββάτου, την ώρα μάλιστα που ήταν εν υπηρεσία. Πρόκειται για έναν αστυνομικό που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας και έναν δεύτερο που υπηρετεί στο Τμήμα Τάξης.  

Στελέχη των «Αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας πέρασαν χειροπέδες στους συναδέλφους τους και στη συνέχεια ακολούθησαν κατ’ οίκον έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυφύλακας που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας συνελήφθη στο λιμάνι του Πειραιά την ώρα που είχε πάει να συναντήσει συγγενικό του πρόσωπο και πριν προλάβει καλά, καλά να κατέβει από το υπηρεσιακό όχημα βρέθηκε περικυκλωμένος από αστυνομικούς του Εσωτερικών υποθέσεων που «ζητούσαν από τον συνάδελφο να τους ακολουθήσει». Μάλιστα, πρόλαβε να προμηθεύσει το συγγενικό του πρόσωπο με 8 γραμμάρια κάνναβης.  

Ο δεύτερος, ειδικός φρουρός, ήταν σε υπηρεσία με περιπολικό όχημα και συνελήφθη σχεδόν την ίδια ώρα, ενώ τον συνδέει φιλία με τον αστυφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας.  

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων, «ο συλληφθείς Αστυφύλακας, τουλάχιστον από τον Οκτώβρη του 2022, διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ακατέργαστη κάνναβη, τις οποίες προμηθευόταν από έτερο συλληφθέντα, ενώ χρησιμοποιούσαν τις οικίες τους ως χώρους αποθήκευσης, με την υποβοήθηση των συντρόφων τους, οι οποίες ομοίως συνελήφθησαν. Όσον αφορά στην εμπλοκή στην υπόθεση του Ειδικού Φρουρού, διαπιστώθηκε ότι προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες για ιδία χρήση».

Ο αστυφύλακας με την εντυπωσιακή σωματοδομή χρησιμοποιούσε μέτρα προφύλαξης, όπως κωδικοποιημένες συνομιλίες και χρήση διαδικτυακών εφαρμογών στις επικοινωνίες, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι διακινούσε ναρκωτικά χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, ενώ εκτελούσε την υπηρεσία του.

Στα σπίτια των δυο αστυνομικών, αλλά και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    2 κιλά και 536,2 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
    3 τρίφτες κάνναβης,
    3 ζυγαριές ακριβείας,
    46 δισκία και 11 φιαλίδια με άγνωστες υγρές ουσίες,
    2 συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης συσκευασιών,
    πλήθος νάιλον συσκευασιών και
    265 ευρώ.

Όλη τη νύχτα κρατήθηκαν και εξετάστηκαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στη λεωφόρο Κηφισίας ενώ το μεσημέρι, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δυο αστυνομικοί κατά το παρελθόν είχαν επιδείξει προβληματική συμπεριφορά και είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με πειθαρχικά παραπτώματα.

Μετά τη σύλληψή τους, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και να διενεργηθεί σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα πέντε άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, για τα οποία δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.