Αυξητικές οι εξαγωγές φαρμάκων από την Ελβετία στην Ρωσσία!!


 


Οι ελβετικές εξαγωγές στη Ρωσία σημείωσαν μόλις μια ελαφρά πτώση μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία παρά τις κυρώσεις που επέβαλε η Βέρνη, ενώ οι εξαγωγές φαρμακευτικών προϊόντων έχουν εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Παρότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών έχουν σταματήσει σε ορισμένους βασικούς τομείς, όπως τα μηχανήματα και τα ρολόγια, οι εξαγωγές φαρμακευτικών προϊόντων στη Ρωσία έχουν φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ, υπογράμμισε η εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung am Sonntag αφότου ανέλυσε τα δεδομένα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τελωνείων και Ασφάλειας των Συνόρων (OFDF).

Τα φάρμακα θεωρούνται ανθρωπιστικά προϊόντα, επομένως εξαιρούνται από τις κυρώσεις.

Οι ελβετικές εξαγωγές προς τη Ρωσία ανήλθαν σε 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα (3,2 δισεκ. δολάρια) μεταξύ Μαρτίου 2022 και Φεβρουαρίου 2023.


Το ποσό αυτό είναι μικρότερο από τα 3,5 δισεκ. ελβετικά φράγκα που καταγράφηκαν κατά τους δώδεκα προηγούμενους μήνες, αλλά οι ελβετικές εξαγωγές στη Ρωσία δεν υπερέβησαν το ποσό των 2,9 δισεκ. παρά μόνο τρεις φορές τα τελευταία χρόνια, σημειώνει η NZZ am Sonntag.

“Δεδομένης της μακράς λίστας των προϊόντων που δεν μπορούν πλέον να παραδοθούν στην εμπόλεμη χώρα, η επίπτωση είναι περιορισμένη”, σημειώνει η εβδομαδιαία εφημερίδα.

Οι εξαγωγές φαρμακευτικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 40%, και από 1,4 δισ. ελβετικά φράγκα που ήταν, ανήλθαν σε περίπου δύο δισεκατομμύρια μετά την επέμβαση στην Ουκρανία αντιπροσωπεύοντας σήμερα σχεδόν το ένα τρίτο των ελβετικών εξαγωγών στη Ρωσία.

Στην Ελβετία έχουν την έδρα τους πολλοί φαρμακευτικοί όμιλοι, όπως η Novartis και η Roche.

Σύμφωνα με την εταιρία Novartis την οποία επικαλείται η NZZ am Sonntag, “οι πωλήσεις στη Ρωσία ευνοήθηκαν από πολλούς παράγοντες, όπως η εισροή ασθενών που είχαν αναβάλει τη φροντίδα της υγείας τους λόγω της πανδημίας” Covid-19.

“Ένας από τους παράγοντες ήταν η αποθήκευση αποθέματος από τους ασθενείς και τα νοσοκομεία λόγω της πρόβλεψης πιθανών εμποδίων” εξαιτίας του πολέμου, σύμφωνα με τη Novartis.

Η Ελβετία έχει ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις που υιοθέτησαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, όμως όσον αφορά τις παραδόσεις στρατιωτικού υλικού τηρεί αυστηρή ουδετερότητα.

Παρά τις εκκλήσεις του Κιέβου και των συμμάχων του, η Ελβετία αρνείται μέχρι τώρα να επιτρέψει στις χώρες που διαθέτουν όπλα ελβετικής κατασκευής να τα επανεξάγουν στην Ουκρανία.

 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.