Δημητρακόπουλος για αποφυλάκιση Εύας Καϊλή:""Δεν βρέθηκαν αποτυπώματα της Καϊλή στα χρήματα""


 



Επίσημα μίλησε για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή η οποία, όπως αποφασίστηκε, θα βρεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό και θα παρακολουθείται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Μάλιστα, σχετικά με την πελάτη του που βρέθηκε να εμπλέκεται στο σκάνδαλο Qatar Gate που συγκλόνισε το Ευρωκοινοβούλιο, αποκάλυψε πως στις δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες κατά την αρχική διερεύνηση της υπόθεσης δεν υπήρχαν τα αποτυπώματά της.

«Πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η Εύα Καϊλή θα αθωωθεί» είπε με νόημα ο κ. Δημητρακόπουλος από το Βέλγιο.

Και πρόσθεσε:

«Αυτό που θα ήθελα όλοι να κρατήσετε είναι ότι στο σημείο που υπάρχει αδυναμία στην υπόθεση είναι στα χρήματα τα οποία βρέθηκαν στην κοινή κατοικία με τον σύζυγό της. Τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτά τα χρήματα.

Στις δεσμίδες όλες οι οποίες υπήρχαν – αυτοσχέδιες δεσμίδες – των χρημάτων δεν υπήρχε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή.Και καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι το πιο ισχυρό αποδεικτικό μέσο και υπάρχουν και άλλες αποδείξεις».

O συνήγορος της Εύας Καϊλή δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμη πότε θα γίνει η αποφυλάκιση της με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

«Πιστεύω ότι θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα το ηλεκτρονικό βραχιολάκι», είπε. Παράλληλα, δήλωσε πως έκανε προσπάθεια η πρώην ευρωβουλευτής να βρίσκεται με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα γιατί αυτές οι μέρες είναι ιερές για τους Έλληνες. Ο δικηγόρος τόνισε πόσο θέλει η Εύα Καϊλή να βρεθεί με την κόρη της όταν βγει από τη φυλακή.

Όπως έκανε γνωστό η ίδια θα παραμείνει στις Βρυξέλλες μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι αθώα.

«Ένα είναι βέβαιο, ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα. Το όνειρο που έχει είναι πότε θα έρθει η στιγμή που θα ακουστεί ότι είναι αθώα. Γιατί μόνο τότε θα επιστρέψει στην πατρίδα της για να μπορέσει να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την τιμούν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί, δεν πρόκειται ποτέ να επιστέψει στην Ελλάδα» τόνισε για την Εύα Καϊλή ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Τέλος, σχετικά με την Εύα Καϊλή τόνισε πως η ψυχολογία της είναι πολύ καλή και θα δώσει την μάχη της για να αποδείξει την αθωότητά της. Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως αυτή η εικόνα της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου του θύμισε τον παλιό εαυτό της.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος:

Η πρώτη δήλωση της Εύας Καϊλή μετά την απόφαση για την αποφυλάκιση

Ιδιαίτερα ανυπόμονη είναι η Εύα Καϊλή για να αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για την υπόθεση Qatar Gate, που συγκλόνισε το Ευρωκοινοβούλιο, πριν από μερικούς μήνες.

Σε μια πρώτη της δήλωση την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει ότι αυτό που θέλει περισσότερο από όλα είναι να βρεθεί με την κόρη της και να είναι μαζί της συνέχεια.

Παράλληλα, τονίζει ότι δεν θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα της για να αποδείξει ότι είναι αθώα και δεν έχει σχέση με όσα της καταλογίζονται.

Ολόκληρη η δήλωση της Εύας Καϊλή:

«Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα την βλέπω μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου».


Η απόφαση

Ειδικότερα, όπως επιβεβαίωσε ο Βέλγος δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, μιλώντας στο «Politico», η Εύα Καϊλή, η τελευταία από τους βασικούς υπόπτους για το σκάνδαλο Qatargate που παρέμενε έγκλειστη στις βελγικές φυλακές, αναμένεται να μετακινηθεί από τις φυλακές Χάρεν, στα βόρεια των Βρυξελλών, σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, εν αναμονή της δίκης της.

    BREAKING: Eva Kaili, one of the main suspects in a cash-for-influence corruption probe at the European Parliament, is moving from jail to house arrest pending a trial, the EU lawmaker’s lawyer confirmed to POLITICO.https://t.co/wM6OSClRWf

    — POLITICOEurope (@POLITICOEurope) April 12, 2023

«Η Εύα Καϊλή βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλος», δήλωσε από την πλευρά του ο έτερος δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η Εύα Καϊλή, η οποία ήταν ανάμεσα στα πρώτα πρόσωπα που συνελήφθησαν για την πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βρισκόταν στη φυλακή από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Θυμίζουμε ότι τόσο ο φερόμενος «εγκέφαλος» του «QatarGate», Αντόνιο Παντσέρι, όσο και ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, έχουν ήδη αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ενώ χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι με τους ίδιους όρους τίθεται εκτός φυλακής και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα. Η Εύα Καϊλή κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για διαφθορά και «ξέπλυμα» χρήματος στο -υπό έρευνα- σκάνδαλο δωροδοκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στα τηλεοπτικά μέσα ο Έλληνας συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η Εύα Καϊλή, η οποία θα αποφυλακιστεί μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, θα μένει στο σπίτι της στο Βέλγιο, ξεχωριστά από τον -επίσης αποφυλακισμένο με βραχιολάκι- σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, κάτι που ήταν δική της επιθυμία, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ενώ μαζί της θα έχει και την ηλικίας 2 ετών κόρη της, Αριάδνη.

Με τον Τζόρτζι, ο οποίος έχει διαφορετική διεύθυνση από το σπίτι όπου έμεναν μαζί, συνεπώς, με βάση την απόφαση αποφυλάκισής του, είναι υποχρεωμένος να μένει αλλού, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορεί να επικοινωνεί μόνο μέσω τηλεφώνου, ενώ οι κλήσεις τους θα καταγράφονται.

«Δεν θα σχολιάσω περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», είπε από την πλευρά του ο Βέλγος συνήγορός της Σβεν Μαρί, αναφορικά με την απόφαση αποφυλάκισης της πελάτισσάς του, με την εν λόγω πληροφορία να επιβεβαιώνεται και από τη βελγική ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Η συγκεκριμένη απόφαση, πάντως, προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση ενώπιον δικαστή το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης και ήλθε με πρωτοβουλία του ανακριτή της υπόθεσης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.