Κρήτη: Εισαγγελική παρέμβαση για δύο μωρά – Έπαθε ο παππούς τους εγκεφαλικό και έμειναν μόνα τους





Ένα πολύ δύσκολο περιστατικό, έχουν να διαχειριστούν από χθες το βράδυ οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, και όχι μόνο, ύστερα από ένα περιστατικό που συνέβη σε περιοχή της Ιεράπετρας και είχε σαν αποτέλεσμα δύο πολύ μικρά ανήλικα παιδιά να χρειαστούν άμεση βοήθεια.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, τα παιδιά ζούσαν με τον 62χρονο παππού τους, ο οποίος είχε αναλάβει νομίμως την επιμέλειά τους μαζί με την μια κόρη του, αφού οι γονείς των παιδιών αδυνατούσαν να τα στηρίξουν.

Ο 62χρονος που μέχρι πρότινος εργαζόταν και δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει κάποια σοβαρά προβλήματα, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, άγνωστο πότε ακριβώς, και τα παιδιά ηλικία 1,5 και 2,5 ετών έμειναν για κάποιες ώρες μόνα τους, μέχρι που το μεγαλύτερο από τα δύο αναζήτησε βοήθεια το βράδυ της Δευτέρας βγαίνοντας από το σπίτι.

Όταν έγινε κατανοητό το τι έχει συμβεί στο σπίτι της οικογένειας, βρέθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι αντίκρισαν ένα πολύ άσχημο περιβάλλον διαβίωσης και τελικά μετέφεραν τον 62χρονο στο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Παράλληλα υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας Λασιθίου με σκοπό να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος και χώρος για να φιλοξενηθούν τα δύο παιδιά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι η αρμόδια αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη, η κατάσταση της οικογένειας ήταν γνωστή στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε την επιμέλεια ο 62χρονος και από εκεί και πέρα υπήρχε μια εποπτεία στην οικογένεια χωρίς να έχει διαπιστωθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.