Η πρώτη ποινική δίωξη στα Τέμπη ασκήθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα!!






Ασκήθηκε η πρώτη ποινική δίωξη για το έγκλημα των Τεμπών και συγκεκριμένα κατά του πρώην προέδρου του ΟΣΕ Σπύρου Πατέρα ο οποίος διώκεται για βαριά αδικήματα.

Επιπλέον ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών άσκησε διώξεις και σε βάρος δύο μελών της επιτροπής που εισηγήθηκαν για την μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη, καθώς το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να φύγουν οι κλήσεις από το γραφείο του εφέτη ανακριτή και έτσι έχουμε έναν νέο κύκλο διώξεων που ξεκινά με τα παραπάνω τρία υψηλόβαθμα πρόσωπα του ΟΣΕ.

Την ίδια στιγμή βαριές πλημμέλειες και σημαντικές παραβάσεις του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας και του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας καταλογίζει για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, η έως τώρα έρευνα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και για το λόγο αυτό καλεί άμεσα σε ακρόαση τόσο τον ΟΣΕ όσο και την Hellenic Train.

Σε ό,τι αφορά τους τομείς αρμοδιότητας ελέγχου της Αρχής, προκύπτει μία σειρά σοβαρών ζητημάτων που αφορούν τον μοιραίο σταθμάρχη από τη μετάταξή του και την τήρηση των ορίων ηλικίας και την εκπαίδευσή του, αλλά και την αλληλουχία λανθασμένων χειρισμών που προηγήθηκαν του δυστυχήματος, ενώ ευθύνες φαίνεται να υπάρχουν και στην πλευρά του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας κυρίως επειδή δεν προκύπτει έως τώρα ενημέρωση, ενώ δε σταμάτησε και το τρένο όταν αντιλήφθηκε πως βρισκόταν στη λάθος γραμμή και αυτή είναι και η βασική αιτία κλήσης σε ακρόασης της σιδηροδρομικής εταιρίας.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.