Τακτοποιούσαν μετακλητούς υπαλλήλους λίγες ώρες μετά από την τραγωδία στα Τέμπη!


Τακτοποιούσαν μετακλητούς υπαλλήλους λίγες ώρες μετά από την τραγωδία στα Τέμπη!

Του Βασίλη Γαλούπη από τους
Data Journalists

Ξημερώματα 1ης Μαρτίου η Ελλάδα βυθιζόταν στο πένθος. Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου, στοίχειωνε όλη τη χώρα, που μέχρι και σήμερα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ. Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής μετέβαινε εκτάκτως, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον τόπο της τραγωδίας και μερικές ώρες μετά υπέβαλλε την παραίτησή του. Στην θέση του, ως υπηρεσιακός μέχρι και τις εκλογές, αναλάμβανε ο υπουργός Επικρατείας κι έμπιστος του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Δυο ημέρες αργότερα, στις 3 Μαρτίου 2023, ο Γιώργος Γεραπετρίτης έβρισκε χρόνο για να «προχωρήσει» 13 αποφάσεις μετακλητών προς την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, που όπως αποδεικνύεται στην πράξη δεν μπορούσαν να πάρουν αναβολή ούτε καν για μερικές μέρες.

Το ίδιο συνέβη και με άλλες 7 αποφάσεις μετακλητών προς την Προεδρία της Κυβέρνησης που υπέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου. Μάλιστα, οι δικές του αποφάσεις ήταν στις 2 Μαρτίου, μόλις λίγες ώρες μετά το δυστύχημα.

Στα 24ωρα που η κοινή γνώμη παρακολουθούσε «παγωμένη» τα πλάνα με τα συντρίμμια στα Τέμπη, κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες τακτοποιούσαν με… συνέπεια κάποια από τα τελευταία προεκλογικά «ρουσφέτια». Ειδικά ο Γ. Γεραπετρίτης που μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα υπουργού Μεταφορών στην πιο μαύρη στιγμή της ιστορίας του ελληνικού σιδηροδρόμου.
Από Militaire News 
Data Journalists

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.