Συγκλονιστική σύγκρουση δύο σπειροειδών γαλαξιών!!

Συγκλονιστική είναι η εικόνα από τη σύγκρουση δύο σπειροειδών γαλαξιών, όπως την κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.
Τη σύγκρουση δύο σπειροειδών γαλαξιών κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, με τη NASA να δίνει τη φωτογραφία στη δημοσιότητα.

Η σύγκρουση των δύο γαλαξιών, που μαζί είναι γνωστοί με το όνομα Arp 220, δημιούργησε μια υπέρυθρη λάμψη η οποία είναι τόσο φωτεινή όσο ένα τρισεκατομμύριο ήλιοι. Για να γίνει καλύτερα αντιληπτή η ένταση της λάμψης, η φωτεινότητα του γαλαξία μας (Milky Way) ισοδυναμεί περίπου με 10 δισεκατομμύρια ήλιους.

Η κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας και το όργανο μέσης υπέρυθρης ακτινοβολίας του τηλεσκοπίου κατέγραψαν τη σύνθετη εικόνα. Το Arp 220 βρίσκεται σε απόσταση 250 εκατομμυρίων ετών φωτός στον αστερισμό Serpens και είναι το φωτεινότερο από τα τρία γαλαξιακά συγχωνεύματα που βρίσκονται πιο κοντά στη Γη.

Σύμφωνα με το CNN, οι δύο γαλαξίες άρχισαν να συγκρούονται πριν από περίπου 700 εκατομμύρια χρόνια, και καθώς το αέριο και η σκόνη συνδυάστηκαν, δημιουργήθηκε μια τεράστια λάμψη που θυμίζει τη γέννηση άστρου.

Υπάρχουν περίπου 200 τεράστια αστρικά σμήνη συγκεντρώνονται στη γεμάτη σκόνη περιοχή αυτή, με διάμετρο 5.000 ετών φωτός, ίση με το 5% της διαμέτρου του Milky Way.

Ωστόσο, σε αυτή τη «μικρή» περιοχή υπάρχει ποσότητα αερίου ίση με όλο το αέριο που υπάρχει σε ολόκληρο τον γαλαξία μας.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.