Αναταραχή στους κόλπους της Δικαιοσύνης καθώς παραιτήθη ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος.


 

 


 

 ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗς ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

 

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος, μετά την έντονη πολιτική αντιπαράθεσή που έχει ξεσπάσει αφότου εξέδωσε ανακοίνωσή του για το κόμμα Κασιδιάρη.

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο οποίος επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές των κομμάτων , μεταξύ των οποίων και αυτού που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, παραιτήθηκε και η «σκυτάλη» του Τμήματος περνά στην αρχαιότερη αρεοπαγίτη Ευδοξία Κιουπτσίδου . Η ανώτατη δικαστική λειτουργός θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν τη νομιμότητα ή όχι της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση του κ.Τζανερίκου υποβλήθηκε για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.


Σημειωτέον, ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου που παρέλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου θα την κρατήσει καθώς υπάρχει από τον νόμο προθεσμία ενός μηνός αν ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός θελήσει να ανακαλέσει.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ο Χρήστος Τζανερίκος συνταξιοδοτείται στο τέλος Ιουνίου.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.