Η Ανώτατη Προεδρική Επιτροπή Εκκλησιαστικών Υποθέσεων καταδίκασε χθες τις επιθέσεις σε χριστιανούς στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως «παραβιάσεις» του διεθνούς δικαίου.


 




Η Ανώτατη Προεδρική Επιτροπή Εκκλησιαστικών Υποθέσεων καταδίκασε χθες την επίθεση του Ισραήλ σε χριστιανούς μοναχούς, κληρικούς και άλλους πιστούς που συμμετείχαν στους εορτασμούς του Μεγάλου Σαββάτου στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως «παραβιάσεις» του διεθνούς δικαίου, αναφέρει το Middle East Monitor.

«Επί μέρες, η ισραηλινή αστυνομία απειλεί να επιβάλει κλείσιμο στην Ιερά Πόλη και ζήτησε από τις εκκλησίες να μειώσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων και εκείνων που επιτρέπεται να εισέλθουν στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου», δήλωσε ο Ραμζί Χούρι, επικεφαλής της επιτροπής. είπε.

«Από σήμερα το πρωί, η ισραηλινή αστυνομία μετατρέπει την πόλη σε στρατιωτικό στρατώνα και φράγματα έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις εισόδους και γύρω από την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου».

Ο Χούρι τόνισε ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για τους διεθνείς νόμους που εγγυώνται την ελευθερία της λατρείας και την απρόσκοπτη πρακτική των θρησκευτικών τελετουργιών.

«Οι επιθέσεις εναντίον χριστιανών σήμερα [Σάββατο] έρχονται στο ίδιο πλαίσιο με τις επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων πιστών στο τέμενος Αλ Άκσα», είπε ο Χούρι.

«Έχει γίνει σαφές ότι η ισραηλινή κατοχική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη ηρεμίας, αλλά ενδιαφέρεται μάλλον για την κλιμάκωση και τη βία, εργαζόμενη με όλα τα μέσα για να προκαλέσει τα αισθήματα των μουσουλμάνων και χριστιανών πιστών», πρόσθεσε.

Ο Χούρι προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα και τους θεσμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αναλάβουν άμεση δράση κατά της παραβίασης της ιερότητας των ιερών τόπων από το Ισραήλ και να βάλουν τέλος στα ισραηλινά εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού.

kosmodromio.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.