Καταγγελίες για αποφυγή σοβαρού ατυχήματος στην ΕΑΒ! Χρήση υδραζίνης δίπλα σε αεροσκάφος γεμάτο καύσιμο!


Παρ’ ολίγον νέα «τραγωδία των Τεμπών», αυτή τη φορά στην ΕΑΒ;

Γίνονται «εκπτώσεις» στα αυστηρότατα πρωτόκολλα ασφαλείας που διέπουν τη λειτουργία μιας εταιρείας, όπως η ΕΑΒ, που χειρίζεται τον κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα της συντήρησης και εκσυγχρονισμού αεροσκαφών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (από μαχητικά, έως μεταγωγικά, αναγνώρισης και πυροσβεστικά), καθώς και παραγωγής τμημάτων αεροσκαφών;

Το πρόβλημα  εντοπίζεται στο ότι εντός της -δημόσιας, προς το παρόν- ΕΑΒ έχουν παραχωρηθεί χώροι όπου εργάζονται «εργολαβικές εταιρείες». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που διακινούνται μεταξύ των εργαζομένων στην ΕΑΒ μόλις προ ημερών σε ένα από τα υπόστεγα (υπόστεγο 31), όπου δουλεύει μια τέτοια «εργολαβική εταιρεία», εργαζόμενός της έκανε χρήση υδραζίνης δίπλα σε γεμάτο με καύσιμα μαχητικό, F-16, χωρίς να έχουν ληφθεί προηγουμένως τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Αν και ο επί τόπου αρμόδιος της ΕΑΒ έδωσε εντολή να σταματήσουν οι σχετικές εργασίες και να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, η εταιρεία συνέχισε τις εργασίες. Κι’αυτό τη στιγμή που, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι της ΕΑΒ, στο υπόστεγο, σε άλλα αεροσκάφη που βρίσκονταν εκεί κοντά, δούλευαν αρκετοί άλλοι εργαζόμενοι. Ειδικότερα, εκεί κοντά ήταν ένα P3 Orion και στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος … Αϊνστάϊν για να αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου. Από μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο φαίνεται ότι η υδραζίνη είναι ένα πάρα πολύ εύφλεκτο ύγρο. Εύλογα γεννάται το ερώτημα: Η ΕΑΒ έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι, ενώ κάποιοι, στην κυριολεξία, παίζουν με τη φωτιά; Τι περιμένουν, να έχουμε, ως χώρα, νέα Τέμπη με παρανάλωμα πυρός και εκατόμβες νεκρών;

«Η υδραζίνη (hydrazine) -αναφέρεται στην Wikipedia- είναι ανόργανη χημική ένωση, που περιέχει άζωτο και υδρογόνο. Η χημικά καθαρή υδραζίνη στις «κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος», δηλαδή σε θερμοκρασία 25°C και υπό πίεση 1 atm, είναι πολύ εύφλεκτο υγρό με οσμή που μοιάζει μ΄ αυτήν της αμμωνίας. Η υδραζίνη είναι πολύ τοξική και επικίνδυνα ασταθής, αλλά σταθεροποιείται (αρκετά) αν βρίσκεται σε διάλυμα».

Και, εάν κάποιος νομίζει ότι αυτό είναι το μοναδικό «ατυχές» περιστατικό εντός της ΕΑΒ, πλανάται πλάνη οικτρά. Τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με εργαζόμενους στην εταιρεία, οι αρμόδιοι για θέματα πρωτοκόλλων ασφαλείας, έχουν προβεί σε πλειάδα αναφορών για καταπάτηση των μέτρων ασφαλείας από «εργολαβικές εταιρείες». Οπως επίσης φέρονται να έχουν κάνει αναφορά και για το τελευταίο παρ’ ολίγον «δυστύχημα».

Να σημειωθεί ότι πέρυσι, δημόσια, οι εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει άλλη «εργολαβική εταιρεία» που είχε αναλάβει την «συντήρηση» μεταγωγικών αεροσκαφών, C-130, και παρ’ ολίγον να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα και καταστροφή της πίσω πτέρυγος του αεροσκάφους. Δηλαδή, θα έβγαινε το αεροσκάφος σε πλήρη αχρηστία.

Με την ευκιαρία, αληθεύουν οι φήμες, που πάντως οργιάζουν στην ΕΑΒ, ότι πρόσφατα εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο διευθυντής ποιότητας, εξαιτίας των αντιρρήσεών του να αποδεχτεί «εκπτώσεις» στην τήρηση των διαδικασιών που αφορούν τον ποιοτικό έλεγχο της «συντήρησης» των C-130;

Πέρυσι, το θέμα είχε φτάσει και στη Βουλή, όπου είχε κατατεθεί η καταγγελία των εργαζομένων για το «παρ ολίγον μοιραίο ατύχημα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, καθώς, με την ευθύνη του αναδόχου, έπεσε στο έδαφος τμήμα του αεροσκάφους C-130 όταν έσπασε το συρματόσχοινο που κρατούσε το κάθετο σταθερό στην ουρά του αεροσκάφους. (…) Οι εργαζόμενοι του αναδόχου δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το τμήμα του C-130 που έφυγε και πως προκαλούν και άλλες ζημιές (π.χ. έσπασαν παράθυρο στο υπό συντήρηση C-130 που κοστίζει 6.000 ευρώ)».

Αρχίζουν να «σκάνε βόμβες» με τις συντηρήσεις εναέριων μέσων των ΕΔ από ιδιώτες! Αρχή με τα C-130 και ερώτηση στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Από  militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.