Συνεχίζονται οι καθημερινές διαδηλώσεις -κινητοποιήσεις των Γάλλων για το εργασιακό τους -συνταξιοδοτικό τους μέλλον...


 

 


 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ """ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ""ΤΟΥ Ε.ΜΑΚΡΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΤΗΝΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ

 Για εντέκατη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες κάλεσε την Πέμπτη το γαλλικό διασυνδικαλιστικό όργανο σε κινητοποίηση κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση κατόπιν πρωτοβουλίας του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και το οποίο μεταξύ άλλων αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, η μαζικότητα δεν είναι ίδια με τις προηγούμενες δύο κινητοποιήσεις, στις 28 και 23 Μαρτίου, ωστόσο οι γάλλοι διαδηλώνουν σταθερά την αντίθεσή τους τόσο στη μεταρρύθμιση όσο και στον τρόπο με τον οποίο πέρασε, με τη χρήση –δηλαδή- του περίφημου άρθρου 49.3 του Συντάγματος που επιτρέπει την άνευ ψήφου της Βουλής έγκριση νομοσχεδίου.
Συνέχεια στον αγώνα κατά της μεταρρύθμισης

Η εντέκατη αυτή μέρα κινητοποίησης έρχεται έπειτα από το αποτυχημένο ραντεβού της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν με αντιπροσωπία των συνδικάτων σχετικά με την εύρεση μιας λύσης στο ζήτημα της μεταρρύθμισης, αφού τα δύο μέρη επέμειναν στη θέση τους: τα μεν συνδικάτα ζήτησαν να αποσυρθεί εντελώς το νομοσχέδιο, η Μπορν επέμεινε ότι δεν θα το κάνει. Στην απόφαση αυτή, η νέα γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, το CGT, Σοφί Μπινέ, προειδοποίησε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο και μορφή.

«Αντιμέτωπη με την οργή απέναντι στη μεταρρύθμιση, η κυβέρνηση κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ζώντας σε μια παράλληλη πραγματικότητα», είπε η Μπινέ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Παρίσι. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την απόσυρση αυτής της διάταξης», ενώ επέκρινε την ικανότητα μιας «αποκλεισμένης από την κοινωνία κυβέρνηση» να ηγηθεί της χώρας. Εν όψει της απόφασης του Συνταγματικού Συμβουλίου στις 14 Απριλίου για το πόσο σύμφωνη είναι η μεταρρύθμιση με το θεμελιώδη νόμο της χώρας, η Μπινέ άφησε να εννοηθεί ότι μια κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα δεν είναι εκτός πραγματικότητας.


Εισβολή στα γραφεία της Blackrock

Διαδηλωτές που ανήκουν στην ομοσπονδία σιδηροδρομικών Sud-Rail, μπήκαν και κατέλαβαν  για περίπου είκοσι λεπτά το Centorial, στο Παρίσι, την πρώην έδρα της Crédit Lyonnais που σήμερα στεγάζει, μεταξύ άλλων, τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, τη Blackrock.


Ο δημοσιογράφος Βικτόρ Τασσέλ από το Le Parisien, ο οποίος ήταν παρών όταν έγινε η έφοδος, αναφέρει ότι οι διαδηλωτές με καπνογόνα στα χέρια, τραγουδούσαν «Αντί! Αντι! Αντικαπιταλιστικό! στα κεντρικά γραφεία της Blackrock, αυτό το «σύμβολο» αυτού που καταγγέλλουν τα συνδικάτα. Η δράση είχε στόχο να «δώσει ορατότητα στον αγώνα» και «να καταγγείλει τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία», ακριβώς εκεί που υπάρχουν «άφθονα χρήματα για τη χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού μας συστήματος», αναφέρει ο δημοσιογράφος στο Twitter.

Μπαίνοντας κατά το μεσημέρι χωρίς εμπόδια και βία, οι διαδηλωτές βγήκαν γύρω στις 12:20 μ.μ., συνεχίζοντας τη διαδήλωσή τους στο κέντρο του Παρισιού. Χωρίς ζημιές, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, παρατήρηση που μοιράστηκε ένας άλλος συντάκτης από το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.