Κοντά στον εντοπισμό των εντολέων που διέταξαν την ομάδα των μπράβων να ξυλοκοπήσουν τον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό στη Μύκονο βρίσκονται οι Αρχές, καθώς εικάζεται ότι πίσω τους βρίσκεται ομάδα εργολάβων και υπεργολάβων




Κοντά στα ίχνη των προσώπων που έδωσαν την εντολή ξυλοδαρμού  του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού τον περασμένο μήνα στο νησί της Μυκόνου βρίσκονται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι διωκτικές Αρχές. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΑΝΤ1, από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές και οι δικαστικές Αρχές, είχαν στρέψει τα βλέμματά τους προς μία συγκεκριμένη μερίδα κατοίκων του «νησιού των Ανέμων», Αλβανικής καταγωγής οι οποίοι και είναι εργολάβοι αλλά και υπεργολάβοι. 

Ένας από αυτούς, μάλιστα, έχει ενδιαφέρον ποινικό παρελθόν καθώς είχε ερευνηθεί παλαιότερα από την ΕΛ.ΑΣ. χωρίς, όμως, να βρεθούν στοιχεία για την εξαφάνιση του εταίρου του. Στο πρόσωπο αυτό και στο ευρύτερο περιβάλλον του στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για το βίαιο περιστατικό σε βάρος του αρχαιολόγου, το οποίο και άνοιξε -εκ νέου- τη δημόσια συζήτηση σχετικά με τα «πάρτι αυθαιρεσίας» που λάμβαναν χώρα στο νησί τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, από το «συρτάρι» ανασύρεται και μία παλαιότερη μήνυση που είχε κάνει επιχειρηματίας της Μυκόνου σχετικά με τον ξυλοδαρμού του από ανθρώπους που προέρχονται από την ίδια ομάδα των επαγγελματιών εργολάβων. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι, ήδη, μερικοί από αυτούς έχουν καταθέσει στις Αρχές σχετικά με τα περιστατικά.

Πληροφορία που έφτασε στα εισαγγελικά γραφεία κάνει λόγο ότι η συγκεκριμένη ομάδα, που σχετιζόταν με εργολάβους και υπεργολάβους έψαχνε από το φθινόπωρο τρόπους για να εκφοβίσει τον αρχαιολόγο. Τον Μάρτιο κάποιος άγνωστος παρακολουθούσε τα γραφεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων χωρίς, όμως, να γίνεται αντιληπτός από τις παρακείμενες κάμερες ασφαλείας.
Αστυνομικός ενημέρωνε με SMS επιχειρηματίες για ελέγχους

Πληροφοριοδότες ακόμα εντός των αρχών φαίνεται πως είχαν τα κυκλώματα που λυμαίνονται τη Μύκονο και είχαν επιδοθεί σε «όργιο» αυθαιρεσιών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, στο κινητό αστυνομικού φέρεται να εντοπίστηκαν SMS που ειδοποιούσε επιχειρηματίες ότι κλιμάκια των αρχών θα προέβαιναν σε ελέγχους.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχει σχηματίσει τα τελευταία 24ωρα δικογραφία σε βάρος του αστυνομικού που υπηρετεί στο νησί, γιατί σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν επιβεβαιωθεί μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, έστελνε τα επίμαχα μηνύματα σε επιχειρηματίες προειδοποιώντας τος για τους ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό στο σπίτι του ενώ φαίνεται πως προσπάθησε να το δικαιολογήσει με το γεγονός πως συγγενικό του πρόσωπο είναι τροφοδότης καταστημάτων με ένα συγκεκριμένο προϊόν.

Δεδομένο όμως θεωρείται το γεγονός πως έχουν βρεθεί στοιχεία πως ειδοποιούσε καταστηματάρχες για επικείμενους ελέγχους από αστυνομικούς και ενεπλάκη σε υπόθεση διαφθοράς. Ο αστυνομικός κατάγεται από τη Βόρεια Ελλάδα ενώ το συγγενικό του πρόσωπο πουλάει ναργιλέδες στα καταστήματα της Μυκόνου.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.