Η Κύπρος εξετάζει την πιθανότητα να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε γάλα,ψωμί,παιδικές τροφές!!




Στην Κύπρο ο κατώτατος μισθός είναι 1.100 ευρώ και ο ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι ήδη στο 5%. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση προχωρά στο μηδενισμό του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης!

Η ελληνική κυβέρνηση εκτός από το να αυτοθαυμάζεται τι ακριβώς κάνει;

Στη φωτογραφία και η διαφορά τιμής στη βενζίνη σε Κύπρο και Ελλάδα. Προμηθεύονται καύσιμα από την ίδια πηγή…

Τι γράφει η Χαρούλα Αλέξη στο AlphaNewsLive της Κύπρου:

Ασκήσεις επί χάρτου φαίνεται πως κάνει η Κυβέρνηση, για μείωση ή και μηδενισμό του ΦΠΑ σε κάποια τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης – για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα – έτσι ώστε να ανασάνουν για λίγο οι τσέπες των καταναλωτών…

Μάκης Κεραυνός, Υπουργός Οικονομικών
«Ως συνέπεια μιας νέας οδηγίας της ΕΕ που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μια τελική τοποθέτηση και οι ανάλογες ανακοινώσεις, όλα τούτα τα θέματα στοχεύουν στην πολιτική της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της ακρίβειας».
Υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου, σύμφωνα με την εφημερίδα ο «Φιλελεύθερος» επεξεργάζονται σενάρια, μηδενισμού ΦΠΑ σε προϊόντα, όπως είναι το γάλα, το ψωμί και οι παιδικές τροφές. Πρόκειται για προϊόντα που σήμερα, υπόκεινται σε 5% ΦΠΑ. Σκέψεις γίνονται για μείωση του ΦΠΑ από 19% σε 5% για σειρά άλλων καταναλωτικών προϊόντων όπως είναι τα απορρυπαντικά, το χαρτί υγείας, οι βρεφικές και οι πάνες ενηλίκων.

Κωνσταντίνος Καραγιώργης, Διευθυντής Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή
«Αυτό που κάνουμε στη φάση αυτή, είναι να εξετάσουμε τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει η πιθανή μείωση του ΦΠΑ, σε κάποια προϊόντα τα οποία δεν έχουν κλειδώσει βρίσκονται σε διαβούλευση».
Αρμόδιο για τον καθορισμό προϊόντων που θα προταθούν για μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας είναι το Υπουργείο Εμπορίου – ενώ το Υπουργείο Οικονομικών είναι αυτό που θα εγκρίνει τη μείωση, αφού πάρει τελική επιβεβαίωση από τις Βρυξέλλες, καθώς ο ΦΠΑ αποτελεί έσοδο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θετική εξέλιξη
Με θετικό μάτι βλέπουν πάντως οι λιανέμποροι μια τέτοια εξέλιξη.

Μάριος Αντωνίου, Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου

«Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο θα χαιρετιστεί από όλους. Με αυτόν τον τρόπο δείχνει η Κυβέρνηση έμπρακτα τη στήριξη της προς τις πιέσεις που δέχεται και αντιμετωπίζει ο κόσμος».
Αφού κλειδώσει το όλο ζήτημα και ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις – η υλοποίηση του θα γίνει με προεδρικό διάταγμα, ενώ η Βουλή θα κληθεί να εγκρίνει τυχόν συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το κόστος του μέτρου.

Επιστολή Κεραυνού
Να απορροφηθεί κόστος από την αύξηση των επιτοκίων και να σταθεροποιηθούν οι δόσεις ζητεί από τις τράπεζες μέσω επιστολής ο Υπουργός Οικονομικών.

Μάκης Κεραυνός, Υπουργός Οικονομικών
«Αυτό πιστεύω θα είναι προς όφελος και των ιδίων των τραπεζών και των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων γιατί θα εκφράσουν την εταιρική κοινωνική τους ευθύνη».
Μέσω της επιστολής ο Υπουργός, ζητεί από τις τράπεζες και τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων να λάβουν μέτρα για συγκράτηση των αυξανόμενων δανειστικών επιτοκίων για
εξυπηρετούμενα δάνεια μέχρι 350 χιλιάδες ευρώ.

Μάκης Κεραυνός, Υπουργός Οικονομικών
«Τέτοια σχέδια δεν θα είχαν πραγματικό κόστος προς τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων αλλά μόνο προσωρινά μειωμένα έσοδα και κέρδη. Μακροχρόνια δε, θεωρώ ότι θα αποβούν ευεργετικά και για τις ίδιες τις εταιρείες, εφόσον τέτοια ρύθμιση αφενός θα υποβοηθούσε τους δανειολήπτες στο να διατηρήσουν το δάνειο εξυπηρετούμενο και αφετέρου θα ενεργούσε και ως επιβράβευση στους συνεργάσιμους δανειολήπτες που έχουν προσέλθει στους πιστωτές τους για εξεύρεση βιώσιμης αναδιάρθρωσης».
Πέραν από τις επιστολές ο Υπουργός Οικονομικών έχει ανοίξει κύκλο συναντήσεων με τις διευθύνσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων και τις επόμενες ημέρες έπεται η συνάντηση του με τον σύνδεσμο τραπεζών.

 Από Militaire News

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.