Ο Γιώργος Παγουλάτος στη θέση του Έλληνα μόνιμου αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ


 

 Ο Καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος στη θέση του μονίμου αντιπροσώπου στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Μ.Ε.Α. Ο.Ο.Σ.Α.)

Τη θέση του μονίμου αντιπροσώπου στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Μ.Ε.Α. Ο.Ο.Σ.Α.) αναλαμβάνει ο Καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος.

Ο διορισμός του κ. Παγουλάτου ως Μονίμου Αντιπροσώπου στη Μ.Ε.Α. Ο.Ο.Σ.Α. γίνεται σε συνέχεια της λήξης της παραταθείσας θητείας του απερχόμενου Μονίμου Αντιπροσώπου κ. Γεωργίου – Στυλιανού Πρεβελάκη.
Ακολουθεί το βιογραφικό του κ. Παγουλάτου:

Ο κ. Γιώργος Παγουλάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι απόφοιτος της Προτύπου Σχολής Αναβρύτων.

Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών της Οικονομικής Σχολής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2011-σήμερα), Αναπληρωτής Καθηγητής (2006-2011) και Επίκουρος Καθηγητής (2000-2006) στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης, στην Μπρυζ του Βελγίου (2006-σήμερα). Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) (2019-σήμερα), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ από το 2013.

Άμισθος Σύμβουλος Ευρωπαϊκών θεμάτων της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας (2020-σήμερα). Μέλος του Συμβουλίου του European Council on Foreign Relations (ECFR). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του European Policy Centre (EPC) στις Βρυξέλλες (2015-2020). Μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου (EUI) της Φλωρεντίας (2010-13).

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΕΠΕΕΣ), και μέλος διοικητικών συμβουλίων επιστημονικών ενώσεων και φορέων της κοινωνίας πολιτών. Ήταν Εθνικός Αντιπρόσωπος για την Ελλάδα στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης (2021-2022).

Μέλος του European Policy Centre Working Group για τη Δημοσιονομική Διακυβέρνηση στην Ε.Ε., του Foundation for European Progressive Studies (FEPS) Informal Group για τους Δημοσιονομικούς κανόνες στην Ε.Ε., και του EPC High Level Advisory Group για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης (2021-2022). Μέλος του Research Advisory Group του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE και της Συμβουλευτικής Επιτροπής της διαΝΕΟσις.

Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής ακαδημαϊκών περιοδικών, έχει διατελέσει εξωτερικός αξιολογητής ερευνητικών προτάσεων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (FP5-FP6-FP7) και κριτής σε εκδοτικούς οίκους (Oxford University Press, Palgrave Macmillan) και στα κυριότερα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του κλάδου. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε ερευνητικά προγράμματα και δίκτυα αριστείας χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει Μάστερ Κοινωνιολογίας και Διδακτορικό Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (1997), όπου φοίτησε με υποτροφία Rhodes. Διετέλεσε ερευνητικός μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ (1998-99) με αντικείμενο τη Συγκριτική Πολιτική και Οικονομία.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία και πλήθος κεφαλαίων σε συλλογικούς τόμους και άρθρων στα κυριότερα διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά του κλάδου. Η μονογραφία του Greece’s New Political Economy: State, Finance and Growth from Postwar to EMU (Oxford St. Antony’s Series, Palgrave Macmillan, 2003) βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Διετέλεσε Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Σύμβουλος των Πρωθυπουργών κ. Λουκά Παπαδήμου και κ. Παναγιώτη Πικραμμένου (2011-2012). Από το 2007 μέχρι σήμερα είναι τακτικός αρθρογράφος στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή». Δηλώσεις και συνεντεύξεις του φιλοξενούνται συχνά στα διεθνή ΜΜΕ.

Μιλά αγγλικά και γαλλικά. 

Σ.Σ ΌΛΟΙ ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗΣ  ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΗ  ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΩΘΕΙ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ.. 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.