ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΣΥΜΕΩΝ...."" ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ""


 




Η εκπομπή «Uncover Stories» που προβάλλεται κάθε Παρασκευή, στις 22:00, στη συχνότητα του ATTICA TV, επισκέφθηκε τη Μονή Αγάθωνος στη Φθιώτιδα. Οι δημοσιογράφοι, Κωνσταντίνος Μαρκέτος και Θάνος Νασόπουλος, συνομίλησαν με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Συμεών, και τον ηγούμενο της μονής, πατέρα Γερμανό, σχετικά με τους συμβολισμούς του Πάσχα, το νόημα της Ανάστασης και τον μοναχισμό, σε σκηνοθεσία του Θωμά Ζήκου.

Μέσα στη Μεγάλη Σαρακοστή, ο Μητροπολίτης Συμεών χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία της Ελπίδας, που σκοτώθηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν το «Χριστός Ανέστη» που εψάλη εκείνη τη στιγμή, μπορεί να αποτελέσει παρηγοριά για τους γονείς και τις οικογένειές των θυμάτων, ο Μητροπολίτης Συμεών απάντησε πως δεν μπορεί να φανταστεί άνθρωπο που δεν αισθάνθηκε οργή και, μάλιστα, την «Αγία Οργή».

Η συγκεκριμένη είναι μη αμαρτωλή οργή, εξάλλου ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφέρει πως ο άνθρωπος που δεν οργίζεται με την αδικία που συμβαίνει στον διπλανό του, δεν είναι άνθρωπος και στο δυστύχημα των Τεμπών συνέβη κατάφωρη αδικία.

Στα Τέμπη, εκτός από την ανθρώπινη ζωή, χάσαμε την εμπιστοσύνη, το αίσθημα της ασφάλειας, άρα θα ήταν άδικο και βλάσφημο αν δεν υπήρχε οργή στον κόσμο.

 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.