Πυροβολήθηκε Σέρβος στο Βόρειο Κόσοβο προκαλεί ένταση στην περιοχή.


 



Το θύμα, ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς, δέχθηκε πυρά χθες, Δευτέρα, τα μεσάνυχτα, λίγα λεπτά αφού διέσχισε με το αυτοκίνητο του το αστυνομικό οδόφραγμα κοντά στην πόλη Ζβέτσαν. Τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Από το νοσοκομείο της Βόρειας Μιτρόβιτσας ανακοινώθηκε ότι έφερε διαμπερές τραύμα από βλήμα πυροβόλου όπλου στην αριστερή πλευρά του θώρακος.

Η κατάσταση της υγείας του σήμερα είναι σταθερή και δεν διατρέχει κίνδυνο για την ζωή του. Ο ίδιος δήλωσε σε σερβικά ΜΜΕ ότι δεν γνωρίζει από πού προήλθαν τα πυρά, ανέφερε ωστόσο ότι το περιστατικό συνέβη εντός της περιοχής όπου βρίσκεται η στρατιωτική-αστυνομική βάση «Μπίστριτσα» στην πόλη Ζβέτσαν. Από την αστυνομική διοίκηση του Κοσόβου ανακοινώθηκε ότι «δεν υπήρξε καμία εμπλοκή αστυνομικών χθες το βράδυ σε περιστατικό με πυροβολισμούς». Το γραφείο για το Κόσοβο της σερβικής κυβέρνησης θεωρεί βέβαιο ότι πυροβόλησαν οι Κοσοβάροι αστυνομικοί και κατηγορεί την κυβέρνηση του 'Αλμπιν Κούρτι για προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης του σερβικού πληθυσμού στο Κόσοβο.

«Ο Κούρτι παραβιάζει όλες τις συμφωνίες και με διάφορες προβοκάτσιες προσπαθεί να προκαλέσει την αντίδραση των Σέρβων. Είναι προφανές ότι οι εντάσεις και η κρίση εξυπηρετούν μόνο την Πρίστινα για να αποφύγει με αυτό τον τρόπο την εφαρμογή της συμφωνίας για την σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων» δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου για το Κόσοβο Πέταρ Πέτκοβιτς.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.