Ο Επίτροπος Προτύπων του βρετανικού κοινοβουλίου ξεκίνησε έρευνα για τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ νωρίτερα αυτό το μήνα.


 

 

Ο Επίτροπος Προτύπων του βρετανικού κοινοβουλίου ξεκίνησε έρευνα για τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με μια λίστα ανοιχτών ερευνών που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της τη Δευτέρα, μεταδίδει το Reuters.


Ο κατάλογος ανέφερε ότι το θέμα που ερευνάται ήταν μια «δήλωση ενδιαφέροντος». Η έρευνα ξεκίνησε στις 13 Απριλίου.

Ένας εκπρόσωπος του Σούνακ είπε ότι η έρευνα συνδέεται με τη συμμετοχή της συζύγου του σε μια εταιρεία φροντίδας παιδιών.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, είχαν ζητήσει διερεύνηση μετά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η Αξάτα Μέρθι ήταν μέτοχος μιας εταιρείας που θα επωφεληθεί από μια κυβερνητική πολιτική για τη χρηματοδότηση της παιδικής μέριμνας που ανακοινώθηκε στον προϋπολογισμό του Μαρτίου.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε τον Επίτροπο να διευκρινίσει πώς αυτό έχει δηλωθεί με διαφάνεια ως υπουργικό συμφέρον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σούνακ.

Ο Επίτροπος είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση της λειτουργίας του Κώδικα Δεοντολογίας και των Μητρώων της Βουλής των Κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης τυχόν εικαζόμενων παραβιάσεων. Η σελίδα του επιτρόπου στον ιστότοπο του κοινοβουλίου δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πιθανή παραβίαση.

Σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας, όλα τα μέλη του κοινοβουλίου υποχρεούνται «να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με οποιοδήποτε οικονομικό συμφέρον που θα μπορούσε εύλογα να θεωρηθεί από άλλους ότι επηρεάζει τις ενέργειες, τις ομιλίες ή τις ψήφους ενός βουλευτή στο Κοινοβούλιο ή τις ενέργειες που έγιναν υπό την ιδιότητά του ως βουλευτή».

Εάν η έρευνα διαπιστώσει ότι ο Σούνακ έχει παραβιάσει τον κώδικα δεοντολογίας, ο Επίτροπος μπορεί να του ζητήσει να αναγνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη για την παράβαση και να ορίσει μέτρα για την αποφυγή τυχόν μελλοντικών σφαλμάτων.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, το θέμα μπορεί να παραπεμφθεί σε μια επιτροπή η οποία έχει την εξουσία να επιβάλει άλλες κυρώσεις εάν το επιθυμεί. Αυτά περιλαμβάνουν προφορική ή γραπτή συγγνώμη, αναστολή μισθού, αναστολή από την υπηρεσία της Βουλής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή αποβολή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κοινοβουλίου.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.