Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς-Απεργίες και διαδηλώσεις, ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Αθήνα


Μαζικές οι απεργίες και οι διαδηλώσεις και τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, καθώς τα συνδικάτα συμμετέχουν στον εορτασμό της.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την 1η Μαΐου λόγω 24ωρης απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ αποφάσισαν στάσεις εργασίας στα λεωφορεία και τρόλεϊ για την Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ως εκ τούτου τα λεωφορεία και τρόλεϊ την Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 θα κυκλοφορούν από 09:00 έως 21:00. Oι Γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό και το Τραμ δεν θα λειτουργήσουν.

Χωρίς αστικά λεωφορεία την Πρωτομαγιά η Θεσσαλονίκη, λόγω συμμετοχής εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει στον κλάδο των υγειονομικών η ΠΟΕΔΗΝ ενόψει του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με την ομοσπονδία να συμμετέχει στην Αθήνα στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ–ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς) τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις την 1η Μάη.

Θα τιμήσουν και φέτος την εργατική πρωτομαγιά τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα με 24ωρη απεργία, συλλαλητήρια, κατάθεση στεφάνων και άλλες εκδηλώσεις

Στην Αθήνα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καλούν στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 πμ., ενώ το ΠΑΜΕ καλεί στο Σύνταγμα, επίσης στις 11πμ.

Δεμένα τα πλοία
Από τις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας, θα διαρκέσει η απεργία που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και πολλές φορές έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των ναυτεργατών, αλλά και όλων των εργαζομένων τη γης», τονίζει σε μήνυμά του, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 1η Μαΐου, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα αστικά Λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Οι σιδηρόδρομοι
Ματαιώσεις και τροποποιήσεις των δρομολογίων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο θα υπάρξουν αύριο Δευτέρα 1η Μαΐου, λόγω της γενικής απεργίας για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην οποία συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα (1/5) στο κέντρο της Αθήνας, λόγω διεξαγωγής εορταστικών εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από 08.00 ώρα και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από 06.00 ώρα, μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς ως εξής:

Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου έως την Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες τα χρονικά διαστήματα των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δύναται να παραταθούν ή μειωθούν πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοστούν.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.